Idei de afaceri profitabile

Există numeroase idei de afaceri care nu necesită sume mari de bani pentru a fi puse în practică. În mod surprinzător însă, mulți oameni cu gânduri antreprenoriale le evită. Se gândesc că nu vor fi cu adevărat întreprinzători dacă nu pornesc “cum trebuie”, adică având un buget generos, angajați și un sediu frumos. Paradoxal însă, atunci când pornești fără bani ai șanse destul de mari de succes. Lipsa acestei resurse te va învăța să o gestionezi și să nu faci risipă, iar dacă cumva dai greș, vei putea să te remontezi mai ușor dacă suma de bani investită a fost minimă.

În cele ce urmează, am realizat o listă de idei de afaceri ce pot fi pornite în România acestor zile cu foarte puțini bani, cu foarte puține cunoștințe și care se multiplică ușor. Aranjarea lor este aleatorie, ordinea lor nu sugerează că una ar fi mai bună decât alta. Atragem atenția că o trăsătură importantă a unei idei de afaceri demarată din postura de angajat este posibilitatea de a fi făcută, cel puțin pentru o vreme, în paralel cu serviciul de zi cu zi. Iată mai jos sugestiile noastre.

  • Intermediere în asigurări. În intermedierea de asigurări poți activa din postura de agent de asigurări sau asistent în brokeraj. Companiile de asigurări, în special, dar și brokerii de asigurare pentru care vei lucra, au bugete pentru atragerea și pregătirea noilor colegi, așa că nu trebuie să-ți faci nicio grijă cu privire la experiența anterioară sau la bani. Un alt avantaj al acestei oportunități este faptul că multe forme de asigurare sunt obligatorii prin lege și, deci, aproape oricine poate fi client. În câțiva ani de zile de muncă poți ajunge să ai propria firmă, cu mai mulți angajați și mii de clienți care, lună de lună, au de reînnoit polițe de asigurare care expiră sau au de încheiat altele noi pentru nevoi neacoperite încă.
  • Scriitor de conținut. Mediul online din ziua de astăzi are nevoie de conținut sub formă de text în cantități din ce în ce mai mari. Este nevoie de oameni care înțeleg acest mediu și pot scrie articole, postări de blog și alte forme de conținut scris. Ca scriitor de conținut, poți să-ți lansezi propriul blog, propria revistă online, să scrii articole pentru alte bloguri și portaluri, să scrii și să vinzi cărți în format electronic și multe altele. Dacă ai nevoie de o platformă ca să te lansezi, poți utiliza una dintre multele disponibile gratuit: WordPress, Joomla, Drupal etc. În altă ordine de idei, există, de exemplu, site-uri de limba engleză care te vor plăti pentru a publica articolele scrise de tine. În câțiva ani de muncă, poți ajunge să ai propriul portal care generează venituri din afișarea de publicitate și scrierea de advertoriale. Sau un scriitor celebru.
  • Dezvoltator de site-uri în WordPress. A fi programator, în ziua de astăzi, este o oportunitate deosebită din punct de vedere financiar și probabil că așa va fi și în viitor. Numai că a fi programator autentic este dificil, este nevoie de ani de experiență și multe cunoștințe. De aceea, o idee pentru început este să dezvolți site-uri în WordPress, care este o platformă gratuită, foarte bine dezvoltată și pentru care se regăsește foarte mult suport online. WordPress-ul a fost gândit să fie o unealtă simplă, utilizabilă de orice persoană fără cunoștințe speciale. S-a dezvoltat însă atât de mult încât acum este nevoie de oameni pricepuți pentru a-l valorifica la maximum. Cunoștințele tale de WordPress le poți transmite cu ușurință unor angajați cu ajutorul cărora poți contracta, în timp, din ce în ce mai mulți clienți. După câțiva ani de dezvoltare în WordPress vei ajunge să știi php și mysql, două dintre limbajele de programare întâlnite cel mai des, și vei putea trece la următorul nivel.
  • Management de proprietăți. Din păcate, atunci când ești proprietar și vrei să închiriezi o proprietate, te vei lovi de problema găsirii unor chiriași serioși, de defecțiunile ce trebuie reparate, de lipsa de timp pentru a merge să încasezi chiria și multe altele. Ei bine, o idee de afaceri este să devii întreprinzător în acest domeniu. Să te ocupi de identificarea de chiriași pentru proprietari, să efectuezi reparațiile în locațiile respective, să urmărești încasarea sumelor pentru chirie și plata utilităților. În câțiva ani poți ajunge să deții în portofoliu mai multe zeci de proprietăți și poți chiar trece la următorul nivel, închiriere de apartamente în regim hotelier, care este o oportunitate la fel de bună, dar necesită mai mulți bani.
  • Creator de aranjamente florale. Florile sunt un decor ce nu poate lipsi de la nicio ocazie specială și, în plus, clienții se uită mai puțin la bani când vine vorba de aceste ocazii. Florile și accesoriile se găsesc ușor, este nevoie doar de imaginație și creativitate pentru a crea niște aranjamente deosebite care să te aducă în atenția prospecților. În timp poți ajunge să fii furnizor pentru evenimente mari, gale, spectacole, conferințe, care sigur îți vor aduce venituri satisfăcătoare.
  • Consultant în social media. Petreci mult timp pe social media? Pe Facebook? Ei bine, poți să faci bani din asta. În ultima vreme, toate afacerile care se respectă își creează și pagini de prezentare în rețelele sociale. Aceste pagini au însă nevoie să fie întreținute și monitorizate pentru a produce efectele dorite. Aici poate interveni un întreprinzător cu know-how în structura paginilor, în utilizarea lor și generarea de rezultate cât mai bune. Companii mari externalizează din ce în ce mai mult acest serviciu și ar putea ajunge, în scurt timp, în portofoliul tău de clienți.
  • Asistent virtual. Multe companii au nevoie să le gestioneze cineva corespondența, apelurile telefonice și alte interacțiuni cu terții. Acest lucru se poate face de la distanță și pentru mai mulți clienți în același timp. Cu pași mici, dar siguri, afacerea se poate transforma într-un adevărat call-center care să ofere suport pentru probleme complexe și care să genereze venituri consistente lună de lună.Sursa.

Tu ce pret pui pe ideile tale? 

Afla cei trei pasi de la idee la profit din articolele:

– CUM POT SA VAND O IDEE?

– CUM POT SA CUMPAR O IDEE?

– CUM IMI POT PROTEJA O IDEE DE AFACERI?©

 – CEI TREI PASI DE LA IDEE LA PROFIT

– PROTEJAREA UNEI IDEI DE AFACERE LA OSIM©

(Visited 176 times, 1 visits today)

Share This:
Comments are Closed

Plugin from the creators ofBrindes :: More at PlulzWordpress Plugins