Cum imi pot proteja o idee de business?©

idee-de-afaceri-cu-baniProtejarea unei idei de afacere:

Legislatia europeana privind protectia proprietatii intelectuale este explicata pe larg pe Portalul Uniunii Europene din care am extras o parte din textele care exemplifica serviciile de ordin juridic oferite de B.I.A.B.

Concret, o idee de afaceri poate fi protejata legal  prin serviciile europene oferite de B.I.A.B, indiferent daca ea este concretizata intr-o idee care poate beneficia de dreptul de autor, intr-o marca ce urmeaza a fi inregistrata sau o inventie ori inovatie ce urmeaza a fi brevetata.

Acest lucru poate fi obtinut cu un apel la numarul 0768.51.900 sau prin celelalte mijloace prevazute la rubrica CONTACT.

Protejați-vă ideile de afaceri!

Aveți o idee inovatoare? Înainte de a o face publică, ar fi bine să o protejați cu ajutorul drepturilor de proprietate intelectuală (DPI). Ideile mari au valoare doar dacă puteți dovedi legal că acestea vă aparțin.

Ce înseamnă proprietate intelectuală?

Proprietatea intelectuală include planuri, proiecte, idei, produse, acțiuni sau procese pe care le-ați creat și care vă oferă un avantaj competitiv.

Există trei subcategorii:

  • Proprietatea industrială: invenții (brevete), mărci înregistrate, desene industriale, noi varietăți de plante și indicații de origine geografică
  • Opere artistice protejate de drepturile de autor: lucrări literare și artistice originale, muzică, programe de radio și televiziune, software, baze de date, proiecte arhitecturale, creații publicitare și de multimedia
  • Strategii comerciale: secrete comerciale, know-how, idei de afaceri, acorduri de confidențialitate, producție rapidă.

Cum îmi pot proteja drepturile de proprietate intelectuală?

Vă puteți proteja proprietatea intelectuală cu ajutorul drepturilor stabilite de Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (OMPI). Forma de protecție depinde de tipul de proprietate intelectuală:

  • brevetele – vă permit să împiedicați părțile terțe să fabrice, să utilizeze sau să vândă invenția dumneavoastră pe o anumită perioadă de timp, în funcție de tipul de invenție
  • mărcile înregistrate – protejează numele produsului, împiedicând alte companii să vândă un produs cu aceeași denumire
  • drepturile de autor – vă permit să controlați producția, distribuția, difuzarea sau reprezentarea publică a operei dumneavoastră. n.a.: Drepturile de autor se acordă automat odata cu inregistrarea lor oficială asa cum am explicat AICI. Puteți folosi imediat dupa inregistrare simbolul drepturilor de autor (©).

Orice calatorie de o mie de mile incepe cu primul pas, iar pasul cu care dumneavostra puteti incepe este acela de a ne contacta prin oricare din modalitatile explicate la rubrica contact.

Tu ce pret pui pe ideile tale? 

Afla cei trei pasi de la idee la profit din articolele:

– CUM POT SA VAND O IDEE?

– CUM POT SA CUMPAR O IDEE?

– CUM IMI POT PROTEJA O IDEE DE AFACERI?©

 – CEI TREI PASI DE LA IDEE LA PROFIT

– PROTEJAREA UNEI IDEI DE AFACERE LA OSIM©

(Visited 73 times, 1 visits today)

Share This:

Comments are Closed

Plugin from the creators ofBrindes :: More at PlulzWordpress Plugins