Activitati - Conferinte

               ASCOR Suceava va invita marti, 26 martie ora 18, la Sala Auditorium(corpul F) din incinta campusului universitar pentru a lua parte la conferinta “ Studentii pot marturisii Adevarul- 20 de ani de la infintarea ASCOR Suceava” sustinuta de Prostos. Teofan Popescu si Ierom. Dosoftei Dijmarescu de la Manastirea Putna(fosti presedinti ai ASCOR Bucuresti in anii`90). In cadrul evenimentului va avea loc un recital de cantari pascale sustinut de elevii Seminarului Teologic din Suceava precum si o scurta piesa de teatru.  Va asteptam cu drag!

Citeşte mai mult...
 


 
Activitati - Comunicate de presa

Dorim sa va aducem la cunostinta faptul ca in data de 03.03.2013, in urma alegerilor generale desfasurate in cadrul asociatiei, s-a schimbat conducerea A.S.C.O.R. (Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani), filiala Suceava.

La alegeri au participat toti membrii asociatiei , care prin vot secret au ales noi membrii ai Comitetului de Coordonare, in frunte cu studentul Gabriel Musteata, de la Facultatea de Stiinte ale Educatiei, anul ll, desemnat presedinte pentru un mandat de 2 ani de zile. De asemenea, mentionam ca la alegeri au fost prezenti parintele Dragos Buta, consilier cultural al Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor si parinte indrumator al asociatiei, studenti ai Universitatilor din Iasi si Bacau, membrii ai filialelor respective, precum si un fost presedinte al A.S.C.O.R. Suceava, in perioada 2000-2002.

Anul acesta, in luna martie se implinesc 20 de ani de activitate A.S.C.O.R. in cadrul Universitatii “Stefan cel Mare” din Suceava.

Doamne ajuta!

 

 
Activitati - Comunicate de presa

DESCARCATI DE AICI FORMULARUL 230 PENTRU A DIRECȚIONA 2% DIN IMPOZIT CĂTRE ASOCIAȚIA STUDENȚILOR CREȘTIN-ORTOCȘI DIN ROMANIA FILIALA SUCEAVA: http://ascorsuceava.ro/ascor-formular-230.pdf

 

A fost candva un student care se infuria foarte repede pe tot ce i se intampla…nu ca nu ar fi fost usor, cand toate ii mergeau mai mult decat pe dos.

Profesorul sau preferat, pe care il vedea ca fiind un maestru intelept, s-a hotarat sa il indrume spre intelegerea unui adevar simplu care sa il faca sa treaca mai impacat prin viata lui si prin viata celorlalti. Asa ca l-a luat deoparte si i-a spus:

-  Dragul meu, sa presupunem ca esti intr-o barca pe un fir de apa destul de ingust, si din sens opus vine o alta barca, iar omul cu acea barca, de voie sau de nevoie, intra in barca pe care o conduci tu, ce faci atunci?

- Pai ce sa fac, ma supar, ce, nu m-a vazut ca vin?  Nu putea sa faca in asa fel incat sa nu se ajunga la ciocnirea barcilor, asa ceva nu se poate….

 

Citeşte mai mult...
 
Activitati - Comunicate de presa

Odată, un monah a făcut noduri pe o sfoară, pe care a folosit-o pentru a-şi îndeplini canonul zilnic de rugăciuni. Dar efortul bietului călugăr era în zadar. Diavolul nu înceta să-i desfacă nodurile din sfoară. A apărut însă un înger care l-a învăţat să facă nodurile sub formă de cruci suprapuse, iar pe acestea, diavolul nu le-a mai putut desface. Metaniile sau metanierul îşi au originea în vremuri îndepărtate şi, probabil, puţini dintre cei care le poartă astăzi s-au întrebat, vreodată, la ce folosesc şi care este adevărata lor întrebuinţare.

 

Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu termenul sau confundă metaniile cu mătăniile (îngenunchere şi înclinare a corpului până la pământ, în semn de veneraţie şi de pocăinţă), trebuie spus că metanierul este un şirag format din mai multe noduri, confecţionate, de regulă, din lână. Ele folosesc pentru a ajuta la concentrarea la rugăciune şi la numărarea rugăciunilor rostite sau mătăniilor făcute.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 9 din 30