Activitati - Comunicate de presa

Basarabia 1812- 1812 -
La București, Vlahia, în urma Războiului ruso-turc din anii 1806-1812, a fost încheiat Tratatul de pace dintre Rusia și Turcia, potrivit căruia teritoriul dintre Prut și Nistru este anexat Imperiului Rus

La 16 mai 1812, la București, Vlahia, în urma Războiului ruso-turc din anii 1806-1812, a fost încheiat Tratatul de pace dintre Rusia și Turcia, potrivit căruia teritoriul dintre Prut și Nistru (în majoritatea sa parte a principatului Moldovei), numit apoi de ruși Basarabia, este anexat Imperiului Rus.

 

Carti Biblioteca A.S.C.O.R.:
Tinere tie iti zic ridica-te –ASCOR Galati 1993-2003
Staretul Ambrozie de la Optina
Singur Ortodoxia- Arh. Arsenie Papacioc
Precizari Tipiconale- Gherasim Putneanul (Episcop vicar)
Sfanta Xenia cea smerita si nebuna pentru Hristos
Pelerinul rus
Cuvinte din Muntele Athos
Batranul Iosif Sihastrul
Bucuriile suferintei ll- Preot Dimitrie Bejan
Viata si Acatistul Sfantului si marelui mucenic Ioan cel Nou de la Suceava
Staretul Antonie de la Optina
Oglinda duhovniceasca- Protos. Nicodim Mandita
Calauza canonica -Preot Simeon Adrian
Staretul Nectarie de la Optina
Bucuriile suferintei l- Preot Dimitrie Bejan
Jurnal duhovnicesc 2
Ce se intampla in Romania- Radu Iacoboaie
Portret in istorie- Stefan cel Mare si Sfant 1504-2004
ASCOR Cluj Napoca 1994-2004- 10 ani
Sfantul Teofil cel nebun pentru Hristos- Vladimir Znoska
Mergi la biblioteca

 
Activitati - Conferinte

 A.S.C.O.R. filiala Suceava, vă invită să luaţi parte la conferința cu tema " Libertatea hristică si dictatura mondială. Energii dumnezeieşti necreate la Sfântul Grigorie Palama." susținută de: Pr. dr. Mihai VALICA (profesor asociat la Facultatea de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae şi la Facultatea de Medicină Gr. T. Popa din Iaşi, doctorat la Universitatea „Albert Ludwig” din Freiburg, Germania). Conferinta va avea loc Joi, 18 aprilie 2013, orele 18:00, la Sala Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, str. Vasile Bumbac, nr. 14 . Vă așteptăm!

 
Activitati - Concerte

Asociația “Salvează o inimă” în parteneriat cu A.S.C.O.R Suceava vă invită marți 23 aprilie 2013 ora 17:00 la Biserica Sfântul Dumitru din Suceava la concertul caritabil: “Urcuș spre Înviere”,sustinut de:Grupul Psaltic “Macarie Ieromonahul”.Scopul evenimentului este strangerea de fonduri care vor fi donate copilului Albert Puscasu.

Nu este durere mai mare pentru parinti ,dacat sa isi vada copilul bolnav si neputiincios,sa nu poata sa faca mai nimic pentru a-i alina suferinta…Prin aceste clipe grele trece familia Puscasu:Daniel si Simona din Suceava a carui suferinta este uneori greu de descris in cuvinte.Copilul lor:Albert Puscasu sufera de sindrom Lennox-o forma rara si severa de epilepsie,tetrapareza,retard neuropsihomotor sever,tetralogie fallot,esofagita de reflux,refluxgastroesofagian,hemoragii digestive…
Din pacate,fiecare zi a devenit o adevarata lupta pentru viata. La cei 4 anisori si 6 luni Albert nu vorbeste,nu merge,nu rade si nu plange. Ingrijirea unui copil special ca Albert presupune implicare maxima,nevoie de toata atentia noastra,de dragoste si siguranta dar nu in ultimul rand de resurse materiale.Povestea lui este una trista si misca profund,sensibilizeaza pe oricine care are un dram de omenie in suflet.
Cum diagnosticul iniţial, de tetralogie Fallot, a fost confirmat şi in Germania la clinica din Bad Oeynhausen,de catre renumitul cardiolog roman dr.Eugen Sandica , băieţelul va fi nevoit să treacă printr-o altă operaţie, dar mult mai complexă, însă nu chiar acum, aşa cum se aşteptau părinţii micuţului, ci în maximum 3 ani.In plus are nevoie de terapie medicala zilnic.Asa cum un copil sanatos merge la gradinita asa si Albert trebuie sa beneficieze de terapie medicala zilnic(kinetoterapie,hidroterapie,masaj medical,impachetari cu parafina,oxigenoterapie....etc) Dar cheltuielile sunt mari, aşa că orice ajutor acordat lui Albert şi familiei lui e binevenit. În plus, sunt probleme în a-i face rost de un praf special, Gaviscon infant, un pansament gastric ce-l ajută în vindecarea rănii pe esofag cauzată de esofagita de reflux pentru care Albert a fost operat in iulie 2012. Cu multă răbdare, cu puţină şansă, dar şi cu ajutorul oamenilor buni, Albert va putea deveni, într-o zi, un copil cu o viaţă aproape normală.
Cine vrea să-l ajute pe Albert poate dona bani pe numele lui, în contul
BANCPOST:

RO61BPOS34006322717RON02-IN LEI,
RO93BPOS34006322717EUR02-IN EURO,
SWIFT BPOSROBU
Titular PUSCASU BOGDAN DANIEL(tata)

Telefon: 0742.207.011 (mama- Pușcașu Simona),
0740.474.743 (tata – Pușcașu Daniel)
Povestea lui Albert o puteti citi pe blogul sperantapentrualbert.wordpress.com.

Va asteptam cu drag!

 
Activitati - Conferinte

A.S.C.O.R. filiala Suceava, vă invită să luaţi parte la conferința cu tema "Despre vederea lui Dumnezeu " susținută de: Preot Dr. Constantin Coman, Profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă "Patriarhul Justinian", Universitatea Bucureşti. Conferinta va avea loc Luni, 8 aprilie 2013, orele 18:00, la Sala Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, str. Vasile Bumbac, nr. 14 . Vă așteptăm!


Citeşte mai mult...
 
Activitati - Pelerinaje si Drumetii

         În perioada 4-7 aprilie, un grup de opt ascorişti, la invitaţia maicii Varahila-egumena mănăstirii Paltin din Petru Vodă, ne-am alăturat obştii atât la rugaciune, participând la slujbe, cât şi la treburile zilnice, având diverse ascultări: la lemne, la seră, la trapeză şi altele.
          Ca de fiecare dată, am muncit cu mult drag şi spor, gândindu-ne că facem şi noi ceva, atât cât ne stă în putinţă pentru aceste suflete iubite de Dumnezeu, ce s-au depărtat de lume, închinându-şi viaţa Aceluia ce a zidit-o.
          O bucurie în plus a fost faptul că de această dată ni s-au alăturat şi fraţii de la A.S.C.O.R. Bacău, care au venit în număr de cinci şi au lucrat împreună cu noi.
          Ziua munceam iar noaptea participam la frumoasele şi înălţătoarele slujbe, unde ne odihneam şi ne întăream sufleteşte şi trupeşte.
          Momentul central, ca de fiecare dată l-a constituit întâlnirea cu iubitul nostru părinte Iustin Pârvu. Cu dragoste ne-a primit, ne-a binecuvântat şi ne-a vorbit, împărtăşindu-ne şi nouă din harul său. Stând în genunchi înaintea lui şi privindu-i chipul simţeai că ai înainte un om ceresc, un om sfinţit, în prezenţa căruia îţi vezi adevărata stare a sufletului tău şi realizezi cât de departe eşti de asemănarea cu Dumnezeu spre care suntem toţi chemaţi.
          Suntem recunoscători bunului Dumnezeu pentru binecuvântarea de a-l întâlni pe acest mare părinte şi ne rugăm să-i dăruiască multă sănătate şi putere pentru a ne bucura de sfaturile şi rugăciunile sfinţiei lui şi în continuare, pentru că avem nevoie în aceste vremuri grele de asemenea povăţuitori care să ne ajute şi să ne întărească pe noi cei slabi.
          Aceste zile au fost binefăcătoare pentru noi şi cu sufletele împăcate şi mai întăriţi ne-am despărţit de maici şi de mănăstire cu promisiunea că vom reveni curând.
          Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru toate câte frumos le rânduieşte pentru noi toţi şi deşi suntem nevrednici, El totuşi ne copleşeşte cu iubirea Lui.
          Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

 


Pagina 8 din 30