Activitati - Comunicate de presa

Cum să învăţăm în sesiune?În viața de student o perioadă importantă este sesiunea, moment în care are loc evaluarea a ceea ce am învățat în timpul unui semestru, sau învățarea în câteva zile a câteva zeci sau sute de pagini dintr-o materie ce nu prea ne e cunoscută. Oricum ar fi, momentele premergătoare susținerii examenului sunt pline de emoții, stres, oboseală, și așteptare... o continuă așteptare de a ajunge la examen pregătiți, de a finaliza examenele, de a afla plini de emoție rezultatele... Iar când totul se termină cu bine răsuflăm ușurați că am trecut și de acest hop.

Sesiunea este o evaluare pe care ar fi bine să nu o privim speriați, ca pe un munte greu de trecut, ci ca pe o excursie interesantă în care, cu puțin ajutor, și cu bagajul bine pregătit pentru drum să o parcurgem cu bucuria unui explorator.

Schematic, primii pași ai excursiei corespund pregătirii examenului, când ne înarmăm cu Timp, Rugăciune, Liniște, Curiozitate și Bucurie. Acestea sunt principalele lucruri pe care trebuie să ni le însușim încă de la început, iar apoi, puși în fața materialelor de studiu să găsim cea mai bună metodă de a învăța potrivită personalității fiecăruia.

Printre metodele de învățare cele mai cunoscute, se numără și cele care vor fi prezentate în continuare:

Citeşte mai mult...
 
Activitati - Conferinte

Parohia Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena Zamca vă invită să luaţi parte la conferința cu tema "Căsătoria, între lege și duh" susținută de: Părintele Nicolae Tănase. Conferinta va avea loc marți, 18 iunie 2013, ora 18:00, la Sala Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, str. Vasile Bumbac, nr. 14 . Vă așteptăm!


Citeşte mai mult...
 
Activitati - Pelerinaje si Drumetii

A.S.C.O.R., filialele Timişoara, Oradea, Alba-Iulia, Craiova, Liga Studenţilor din Timişoara, Cluj şi Oradea, Asociaţia ProTinereţe Alba, Organizaţia Tinerilor din Sibiu, Biserica Sf. Silvestru din Bucureşti şi Fundaţia Pr. Galeriu vă invită în perioada 19 - 28 iulie în Tabăra Naţională Studenţească "Pr. Teofil Părăian" la Mânăstirea Oaşa, judeţul Alba.

Citeşte mai mult...
 
Activitati - Comunicate de presa

Ascor Braşov

 
Activitati - Comunicate de presa

Un profesor de istorie sârb din Voivodina, aflat zilele trecute la Satu-Mare, a transmis redacţiei o reacţie pe marginea articolului „Afront adus românilor pe bani europeni“, apărut în numărul din 04.12.2012 al Gazetei de Nord-Vest.

«Mă numesc Miodrag Stanojevic, sunt sârb din Vojvodina şi profesor de istorie în Novi Sad.
Aflându-mă într-o călătorie către Ucraina, am zăbovit trei zile în urbea Dvs., bucurându-mă de ospitalitatea unui vechi prieten şi a familiei sale.
Menţionez că vorbesc fluent limba română deoarece am copilărit într-un sat mixt: vlaho-sârbesc.
Ştiind că sunt profesor de istorie şi bun cunoscător al revizionismului unguresc, amfitrionul meu mi-a arătat articolul „Afront adus românilor pe bani europeni“, apărut în ziarul Dvs., relatandu-mi totodată si despre Csibi Barna – un degenerat care şi-a permis să dea foc, în centrul României!, unei păpuşi reprezentând un erou naţional al românilor: Avram Iancu, gest ignorat de autorităţile române...
Vă propun un exerciţiu de imaginaţie:

Citeşte mai mult...
 
Activitati - Comunicate de presa

Sf. Ioan RusuDe fiecare dată când îmi amintesc sau aud aceste cuvinte, povesteşte preotul bisericii, mă cuprinde veselia şi râd împreună cu bătrânul pensionar Nicolae, fost muncitor la o fabrică din zona Pireului. Moş Nicolae (purtând de mai bine de 20 de ani nişte ochelari cu lentile groase şi vechi, aproape fără niciun fir de păr în cap), în discuţiile lui, în rugăciunile lui, îl numeşte pe Sfântul Ioan prieten şi într-adevăr îl are ca pe un prieten. Este aşa de copilărească simplitatea şi naivitatea lui.
“Am venit şi anul asta, părinte, am venit să-l salut pe Prietenul meu. De ani buni suntem prieteni! Şi cum să nu fie aşa, dacă îmi împlineşte imediat tot ceea ce ii cer?”.
Într-un an bătrânul Nicolae a venit supărat, cu o adâncă mâhnire în suflet. A intrat în biserică, nu ne-a salutat, ci s-a dus direct la racla cu sfintele moaşte. Când şi-a terminat de spus „of”-ul către Sfântul, a venit şi mi-a zis:
“Ce vreţi, azi am o mare supărare, adică ce zic eu astăzi, că o am de ieri dimineaţă... Ieri, pe la ora zece, am cumpărat o bucată de ficat de miel şi i-am spus nevestei să-l pună la tigaie, iar eu am alergat la băcănie să cumpăr puţin vin.
La semafor, unde m-am oprit şi aşteptam să se facă verde, am auzit în spatele meu un glas:
- Aşa sunt uitaţi prietenii?
Eram singur. Mă uit în spate - nimeni. Sus la balcoane - nimeni; glasul însă îl auzisem foarte aproape de mine.
S-a aprins lumina verde, am traversat, am intrat în băcănie; aici se auzeau nişte cântări bisericeşti minunate.
- Frumoasă casetă cu cântări, îi zic vânzătorului.
- Nu-i casetă, moş Nicolae, se transmite Sfânta Liturghie la radio. Astăzi este sărbătoarea Sfîntului Ioan Rusul, în Evia, slujesc acolo şase arhierei, după cum a spus prezentatorul.
N-am mai cumpărat nimic. Am ieşit, am traversat pe roşu. Şi acum am în urechi claxoanele, frânele, strigătele şoferilor. Am ridicat amândouă mâinile în sus şi le-am făcut semn să se oprească toţi să pot traversa. Ce să fac? N-am mâncat de ieri nimic, nici nu vreau să mănânc. Puţin lucru este să-ţi spună un sfânt că l-ai uitat? Pot să-i mai zic acum prieten?”

Da, moş Nicolae, i-ai fost şi îi vei fi prieten. Măcar să ajungem şi noi la simplitatea şi la curăţia inimii tale..."

11 aprilie 1985

Text preluat de pe site-ul: www.doxologia.ro


 


Pagina 6 din 30