Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români, Filiala Suceava, îşi exprimă dezaprobarea legată de acţiunile care au drept scop promovarea homosexualităţii și îndeamnă toți oamenii de bună credință la acest gest. Să ne ferim copiii de acest păcat ca nu cumva să trăim ziua când morții se vor ridica din morminte și ne vor blestema pentru aceste fărădelegi și acte sinucigașe la adresa neamului și a Bisericii!!! În primul rând, conştiinţa colectivă a poporului român nu recunoaşte un astfel de comportament, era străin şi de vocabularul nostru până acum câţiva ani, dovadă a lipsei de fundament a unei afirmaţii cum că ar fi ceva normal. Prin urmare, termeni precum intoleranţi, homofobi şi discriminatori în faţa unei manifestări cât se poate de naturală, sunt  îndreptăţiţi doar de către cei care încearcă să creeze un aer negativ în jurul celor care nu agreează ideea de normalitate a homosexualităţii. Este la fel ca provocarea, de cele mai multe ori încununată de succes a adolescenţilor, de a-i determina pe ceilalţi să primească fumatul ca pe ceva normal şi chiar a-i convinge să fumeze prin atitudine superioară, emancipată şi atribuitrea denumirii de “proşti”.

Citeşte mai mult...
 
Activitati - Comunicate de presa
Povestea creionului

Copilul isi privea bunicul scriind o scrisoare. La un moment dat, intreba:

- Scrii o poveste care ni s-a intamplat noua? Sau poate e o poveste despre mine?

Bunicul se opri din scris, zambi si-i spuse nepotului:

- E adevarat, scriu despre tine. Dar mai important decat cuvintele este creionul cu care scriu. Mi-ar placea sa fii ca el, cand vei fi mare.

Copilul privi creionul intrigat, fiindca nu vazuse nimic special la el.

- Dar e la fel ca toate creioanele pe care le-am vazut in viata mea!

- Totul depinde de felul cum privesti lucrurile. Exista cinci calitati la creion, pe care daca reusim sa le mentinem, vom fi totdeauna niste oameni care vom trai in buna pace cu lumea.

 Prima calitate: poti sa faci lucruri mari, dar sa nu uiti niciodata ca exista o Mana care ne conduce pasii. Pe aceasta mana o numim Dumnezeu si El ne conduce totdeauna conform dorintei Lui.

A doua calitate: din cand in cand trebuie sa ma opresc din scris si sa folosesc ascutitoarea.Asta inseamna un pic de suferinta pentru creion, dar pana la urma va fi Mai ascutit. Deci, sa stii sa suporti unele dureri, pentru ca ele te vor face mai bun.

A treia calitate: creionul ne da voie sa folosim guma pentru a sterge ce era gresit. Trebuie sa intelegi ca a corecta un lucru nu inseamna neaparat ceva rau, ceea ce este neaparat este faptul ca ne mentinem pe drumul drept.

A patra calitate: la creion nu este important lemnul sau forma lui exterioara, ci mina de grafit din interior. Tot asa, ingrijeste-te de ce se intampla inlauntrul tau.

Si, in sfarsit, a cincea calitate a creionului: lasa totdeauna o urma. Tot asa, sa stii ca tot ce faci in viata va lasa urme, astfel ca trebuie sa incerci sa fii constient de fiecare fapta a ta.

 

 
Activitati - Comunicate de presa

Salvează o viaţa si donează sânge!

Te-ai gandit vreodata cum ai putea sa devii un adevarat erou?

Donarea de sange poate face din tine un erou social!


Donarea de sange ajuta la desfasurarea optima a interventiilor chirurgicale, in tratarea pacientilor de cancer, a victimelor accidentelor, transplantul de organe, pacienti care au suferit arsuri, copii nascuti prematur sau copii bolnavi. Oamenii născuti cu afecţiuni ale presiunii sângelui ar avea nevoie de o cantitate de sânge o dată la trei săptamani, tratament efectuat pe toata durata vieţii lor.

Citeşte mai mult...
 
Activitati - Pelerinaje si Drumetii

[sigplus] Critical error: Image gallery folder 6ian.cernauti is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.’’Toată obştea creştinească       

Astăzi să se veselească    

Că stea mare s-o ivitu                            

Sus la Sfântu Răsăritu’’                                     

 

Cu ajutorul lui Dumnezeu am petrecut această perioadă a sărbătorilor de iarnă, începând cu vestirea Naşterii Mântuitorului şi sfârşind cu Botezul Domnului, perioadă în care am încercat să simţim şi să transmitem această bucurie tuturor celor care cu căldură ne-au primit şi ascultat.

Însă nu am vrut ca această bucurie să se oprească aici.....Dorinţa noastră neasemuită a fost de a împărtăşi această bucurie cu fraţii noştri din Bucovina de Nord.

Din diferite colţuri ale ţării(Iaşi, Ploieşti, Timişoara, Suceava şi Pătrăuţi), ne-am adunat un grup de 21 de tineri, care cu nădejde în Dumnezeu şi cu credinţă în suflet, am pornit duminică, 6 ianuarie să transmitem bucuria Naşterii Domnului şi în satele româneşti din Ucraina şi nu numai. Cât, despre vestimentaţia fiecăruia, am încercat să fim autentici, aşa că ne-am îmbrăcat în costume populare sau cum spunea o fetiţă din Ucraina ’’...îmbrăcaţi româneşte..’’.

Prima oprire a fost in satul Bairachi, unde am fost primiţi cu multă căldură de părintele Constantin şi fiul sfinţiei sale, părintele Petru, care alături de întreaga familie, ne-au ospătat şi ne-au împărtăşit câteva detalii despre vieţuirea consătenilor de aici. Iar ca bucuria să fie deplină, am participat şi la Slujba Vecerniei, la finalul căreia  i-am colindat pe credincioşi.

{gallery}6ian.cernauti{/gallery}

Citeşte mai mult...
 
Activitati - Intalniri Catehetice

[sigplus] Critical error: Image gallery folder 19.01.2013-sfintirea-caminelor is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

„Marea a văzut şi a fugit, Iordanul s-a întors înapoi...Ce-ţi este ţie, mare, că ai fugit? Şi, ţie, Iordane, că te-ai întors înapoi?” (Psalmul 113)

„Văzutu-Te-au apele, Dumnezeule, văzutu-Te-au apele şi s-au spăimântat şi s-au tulburat adâncurile.” (Psalmul 76)

 Întruparea Domnului nostru Iisus Hristos a sfinţit firea umană împreună cu întreaga creaţie.

Mântuitorul a instituit Biserica, trupul Său, prin jertfa de pe Cruce, iar întemeierea a avut loc la Cincizecime, prin împlinirea făgăduinţei Sale, cea de pogorâre a Sfântului Duh de la Tatăl.

Credincioşii, ca mădulare (părţi) ale Bisericii, se desăvârşesc prin împărtăşirea cu Sfântul Duh în cadrul Sfintelor Taine (Botezul, Mirungerea, Maslu, Spovedania, Preoţia, Căsătoria, Împărtăşania). De asemenea, natura înconjurătoare se sfinţeşte prin rugăciune, binecuvântarea Sfântului Duh, săvârşite de către slujitori ai Bisericii, preoţii. Trupul omenesc, ca Templu al Duhului Sfânt şi el se sfinţeşte la contactul cu agheasma şi în general cu lucrurile sfinţite, alungându-se astfel  răutatea ce ajunge la suflet prin simţuri.

Studenţii din toate centrele universitare se pregătesc de o nouă sesiune de examene după o vacanţă în care au sărbătorit tocmai naşterea Mântuitorului Iisus din Sfânta Fecioară Maria, precum şi a unor evenimente importante din viaţa Sa pământească: închinarea magilor, fuga în Egipt din cauza furiei  regelui Irod, tăierea împrejur după obiceiul poporului israelit, începerea activităţii Sale publice. Această etapă este reprezentată de botezul Domnului  Iisus Hristos la râul Iordan de către Ioan Înaintemergătorul. Ca dovadă a dumnezeirii Fiului Său şi ca semn al milostivirii Sale faţă de toată firea robită de păcat, glasul Tatălui Ceresc s-a auzit şi a trimis Sfântul Duh în chip  de porumbel asupra Mântuitorului aflat în apă.

Întoarcerea studenţilor în cămine a fost urmată şi anul acesta de sfinţirea camerelor şi a locatarilor prin stropirea cu agheasma mare din ziua Bobotezei de către părintele Gheorghe S. Studenţii au deschis uşile pentru ca harul Sfântului Duh sa desăvârşească lucrarea intelectuală specifică vieţii studenţeşti şi care astăzi, poate mai mult decât oricând, are nevoie de ajutorul lui Dumnezeu, în contextul unei societăţi pline de informaţii mediatice atrăgătoare şi halucinante.

Slavă lui Dumnezeu pentru bunătatea Sa nemărginită cu care ne înconjoară şi bucuria pe care ne-o dă!

 {gallery}19.01.2013-sfintirea-caminelor{/gallery}

 
Activitati - Comunicate de presa

Extras din cartea "Maria Sa Neagoe Basarab. Insemnarile monahiei Platonida, Doamna Despina a Tarii Romanesti" (pag. 236):

„Să nu ne înşelăm, fraţilor, cumva şi să mergem după basmele şi minciunile ereticilor, precum bârfesc ei şi nu cred că Dumnezeu S-a pogorât pe pământ Dumnezeu şi Om, ci zic că nu S-a arătat cu adevărat, ci cu nălucire.

 Căci dacă Domnul nu a avut trup, Preacurata Fecioară Maria ce a purtat în pântecele ei şi pe cine a mai vestit Gavriil Arhanghelul că-i zise că este Dumnezeu? Dacă nu a fost om, atunci în iesle cine zăcu şi fu înfăşat în scutece? Şi dacă nu a fost Dumnezeu, păstorii cui se închinară? Dacă nu a fost om, atunci Iosif pe cine păzea? Şi dacă nu a fost Dumnezeu, pentru a cui cinste mergea steaua cerului după Dânsul?

Citeşte mai mult...
 


Pagina 10 din 30