ZÂMBETE ŞI PACHETE CU BUCURIE
Activitati - Filantropie

Cu ajutorul Prea Bunului Dumnezeu, din binecuvântatele pricini şi ‘mânaţi’ de părintele Dosoftei de la Putna, un grup format din 11 membrii ai A.S.C.O.R.-ului, şi-au exprimat dorinţa de a vizita nişte bătrânei, ce încet, încet dobândesc ‘poziţia ghiocelului’, în bătaia vântului numit ‘problemele vieţii’.
Din bănuţii adunaţi de la doritorii de milostenie, am cumpărat alimente şi fructe, pe care le-am împărţit la Căminul de Bătrâni “Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava în data de 25.04.2013.

Am venit pe cât a fost posibil încărcaţi de bucurie şi pace pentru a putea dărui şi acestor bătrânei bucuria noastră, dar trebuie să recunoaştem că ne-am lăsat puţin cuprinşi şi de tristeţe la poveştile dureroase şi singuratice ale bătrânilor. Însă, Măicuţa Domului ne-a întărit pe toţi şi am reuşit să furăm câteva zâmbete bătrâneilor prin câteva cântări pregătite cu dragoste.

Am avut parte şi noi de nişte surprize: o bătrânică ne-a recitat o poezie, iar pe o altă bătrânică am întâlnit-o muncind la grădină cu dragoste, la frumoasa vârstă de 103 ani.
Aceste sufleţele minunate ne-au împărtăşit câte puţin din poveştile vieţii şi experienţele lor. Apoi, împreună cu cei ce erau în putere am mers să dăm o mână de ajutor la curăţenie, maicilor ce se îngrijesc de aceşti bătrânei.

A fost o după-amiază minunată, vremea era pe cât se poate de frumoasă, iar noi am reuşit să împărţim hrană trupească dar şi bucurie sufletească, atât bătrâneilor cât şi maicilor. Toate acestea au fost posibile din mila lui Dumnezeu şi cu ajutorul ingeraşului păzitor, care cu siguranţă ne-a adăugat o ‘bulină albă’ in Cartea Vieţii.
Nădăjduim să ne întoarcem cât mai curând la aceste sufleţele minunate pentru a lua şi a da bucurie în acelaşi timp.

Slavă Bunului Dumnezeu şi Maicii Domnului pentru toate!!!