DARURI SI BUCURII DE SFANTUL NICOLAE
Activitati - Filantropie

“Ati fost cuminti dragii Mosului?…”

Ca in fiecare an, Mos Nicolae a lasat si anul acesta la sediul ASCOR-ului surprize pentru copiii din caminele studentesti. Noi nu facem decat sa implinim ceea ce Mos Nicolae ne-a incredintat, anume sarcina de a imparti daruri studentilor care il asteapta an de an.

Astfel, catre zorii zilei de 6 decembrie cativa membrii ai ASCOR-ului pornesc in indeplinirea misiunii pe care cu mare drag o savarsesc. Si ce poate fi mai minunat decat bucuria pe care o simtiti in suflet atunci cand va treziti si gasiti ghetuta de la Mosu la usa, caci bucuria, asa cum bine stiti, vine din lucrurile marunte. Apoi va dati seama ca nu ati fost uitati, ca niciodata nu suntem prea mari pentru a ne simti din nou copii, sau pentru a lasa copilul din noi sa astepte si sa primeasca o bucurie.

Dar sa spunem ceva si despre darurile pe care Mos Nicolae ni le-a lasat…bombonele, pentru ca toti copiii le adora, un citat, care contine un cuvant de invatatura si cu siguranta ne va fi de mare folos intr-o anume imprejurare a vietii, o iconita, care sa ne aminteasca ca cineva, de acolo de Sus mereu ne ocroteste si se roaga lui Dumnezeu pentru mantuirea noastra si iertarea pacatelor, si nu in ultimul rand o nuielusa, care o meritam intocmai fiecare dintre noi, stiti voi de ce…

Desi Mos Nicolae nu ne-a lasat surprize pentru toti studentii, totusi el le-a transmis ceva celor ce in acest an nu au primit nimic: “Dragii Mosului! Sa stiti ca nu v-am uitat, dar stiti si voi ca Mosul lasa cadouri doar copiilor cuminti…deci anul acesta nu v-am lasat nimic, sperand ca pana la anul veti deveni mai buni, mai ascultatori. Iar eu voi avea grija sa va rasplatesc”.

Sa incercam asadar sa fim cu totii mai buni, mai cuminti, mai iertatori ca sa primim multe cadouri de la acel Mos bun si bland Sfantul Nicolae. Si daca am fost uitati, dintr-un motiv sau altul, sa ne amintim ca bucuria nu vine doar din darurile primite, ci si din zambetele celor ce le primesc; de aceea sa facem si noi un dar, o bucurie celor dragi, sau celor neajutorati, … o bucurie ce ne va fi cel mai frumos cadou pentru suflet.

Troparul Sfantului Mare Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei
Indreptator credintei si chip blandetilor, invatator infranarii te-ai aratat pe tine, turmei tale, adevarul lucrurilor. Pentru aceasta ai castigat cu smerenia cele inalte, cu saracia cele bogate. Parinte Ierarhe Nicolae, roaga pe Hristos Dumnezeu sa mantuiasca sufletele noastre.