ZÂMBETE ŞI PACHETE CU BUCURIE
Activitati - Filantropie

Cu ajutorul Prea Bunului Dumnezeu, din binecuvântatele pricini şi ‘mânaţi’ de părintele Dosoftei de la Putna, un grup format din 11 membrii ai A.S.C.O.R.-ului, şi-au exprimat dorinţa de a vizita nişte bătrânei, ce încet, încet dobândesc ‘poziţia ghiocelului’, în bătaia vântului numit ‘problemele vieţii’.
Din bănuţii adunaţi de la doritorii de milostenie, am cumpărat alimente şi fructe, pe care le-am împărţit la Căminul de Bătrâni “Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava în data de 25.04.2013.

Am venit pe cât a fost posibil încărcaţi de bucurie şi pace pentru a putea dărui şi acestor bătrânei bucuria noastră, dar trebuie să recunoaştem că ne-am lăsat puţin cuprinşi şi de tristeţe la poveştile dureroase şi singuratice ale bătrânilor. Însă, Măicuţa Domului ne-a întărit pe toţi şi am reuşit să furăm câteva zâmbete bătrâneilor prin câteva cântări pregătite cu dragoste.

Am avut parte şi noi de nişte surprize: o bătrânică ne-a recitat o poezie, iar pe o altă bătrânică am întâlnit-o muncind la grădină cu dragoste, la frumoasa vârstă de 103 ani.
Aceste sufleţele minunate ne-au împărtăşit câte puţin din poveştile vieţii şi experienţele lor. Apoi, împreună cu cei ce erau în putere am mers să dăm o mână de ajutor la curăţenie, maicilor ce se îngrijesc de aceşti bătrânei.

A fost o după-amiază minunată, vremea era pe cât se poate de frumoasă, iar noi am reuşit să împărţim hrană trupească dar şi bucurie sufletească, atât bătrâneilor cât şi maicilor. Toate acestea au fost posibile din mila lui Dumnezeu şi cu ajutorul ingeraşului păzitor, care cu siguranţă ne-a adăugat o ‘bulină albă’ in Cartea Vieţii.
Nădăjduim să ne întoarcem cât mai curând la aceste sufleţele minunate pentru a lua şi a da bucurie în acelaşi timp.

Slavă Bunului Dumnezeu şi Maicii Domnului pentru toate!!!

 
DARURI SI BUCURII DE SFANTUL NICOLAE
Activitati - Filantropie

“Ati fost cuminti dragii Mosului?…”

Ca in fiecare an, Mos Nicolae a lasat si anul acesta la sediul ASCOR-ului surprize pentru copiii din caminele studentesti. Noi nu facem decat sa implinim ceea ce Mos Nicolae ne-a incredintat, anume sarcina de a imparti daruri studentilor care il asteapta an de an.

Astfel, catre zorii zilei de 6 decembrie cativa membrii ai ASCOR-ului pornesc in indeplinirea misiunii pe care cu mare drag o savarsesc. Si ce poate fi mai minunat decat bucuria pe care o simtiti in suflet atunci cand va treziti si gasiti ghetuta de la Mosu la usa, caci bucuria, asa cum bine stiti, vine din lucrurile marunte. Apoi va dati seama ca nu ati fost uitati, ca niciodata nu suntem prea mari pentru a ne simti din nou copii, sau pentru a lasa copilul din noi sa astepte si sa primeasca o bucurie.

Dar sa spunem ceva si despre darurile pe care Mos Nicolae ni le-a lasat…bombonele, pentru ca toti copiii le adora, un citat, care contine un cuvant de invatatura si cu siguranta ne va fi de mare folos intr-o anume imprejurare a vietii, o iconita, care sa ne aminteasca ca cineva, de acolo de Sus mereu ne ocroteste si se roaga lui Dumnezeu pentru mantuirea noastra si iertarea pacatelor, si nu in ultimul rand o nuielusa, care o meritam intocmai fiecare dintre noi, stiti voi de ce…

Desi Mos Nicolae nu ne-a lasat surprize pentru toti studentii, totusi el le-a transmis ceva celor ce in acest an nu au primit nimic: “Dragii Mosului! Sa stiti ca nu v-am uitat, dar stiti si voi ca Mosul lasa cadouri doar copiilor cuminti…deci anul acesta nu v-am lasat nimic, sperand ca pana la anul veti deveni mai buni, mai ascultatori. Iar eu voi avea grija sa va rasplatesc”.

Sa incercam asadar sa fim cu totii mai buni, mai cuminti, mai iertatori ca sa primim multe cadouri de la acel Mos bun si bland Sfantul Nicolae. Si daca am fost uitati, dintr-un motiv sau altul, sa ne amintim ca bucuria nu vine doar din darurile primite, ci si din zambetele celor ce le primesc; de aceea sa facem si noi un dar, o bucurie celor dragi, sau celor neajutorati, … o bucurie ce ne va fi cel mai frumos cadou pentru suflet.


Citeşte mai mult... [DARURI SI BUCURII DE SFANTUL NICOLAE]
 
Campania "O seperanţă de Crăciun"
Activitati - Filantropie

Mulţi copii aşteaptă cu nerăbdare venirea iernii pentru a vesti bucuria Naşterii Domnului şi în acelaşi timp se pregătesc să-l întâmpine pe Moş Crăciun cu entuziasm, primind cadouri sub brăduţul frumos împodobit. Aceşti copii îşi petrec sărbătorile de iarnă alături de familiile lor, într-un cămin plin de căldură şi iubire.

            Dar sunt şi alţi copii care îşi doresc să aibă ce pune pe masă, care vor să meargă la şcoală şi nu au posibilitatea, care vor să meargă să colinde din casă în casă, dar sunt marginalizaţi din pricina sărăciei.

            Şi ei îl aşteaptă pe Moş Crăciun cu nerăbdare, sperând că acesta le va aduce măcar câteva alimente pentru familiile lor sau nişte hăinuţe şi o pereche de ghetuţe călduroase pentru a îndura frigul iernii. Aceşti copii nevinovaţi au inimile pline de speranţă, pentru că ştiu că în jurul lor sunt mulţi oameni cu inimile mari ce îi pot ajuta... dar din păcate se maturizează prea repede, uitând să se mai bucure de jocurile şi poveştile copilăriei.

            În decursul campaniilor desfăşurate până acum, am observat cu cât entuziasm primeşte o familie nevoiaşă o plasă de alimente sau câtă bucurie li se citeşte pe feţele copilaşilor când primesc un dar.

           Din dorinţa de a revedea zâmbete sincere pe chipuri îngereşti, de a umple de noi speranţe sufletele celor ce şi le pierd, şi a face bucurii ţesute din dragostea pentru aproapele a fiecăruia dintre noi, vă invităm şi în acest an să fiţi părtaşi realizării acestor bucurii; să le oferim un zâmbet şi un cadou şi în acest Crăciun copiilor pe care viaţa i-a supus unor încercări prea grele pentru vârsta lor.

 

Campania „O speranţă de Crăciun” are drept scop colectarea de hăinuţe, jucării, alimente şi bani pentru:

 • Copiii din centrele de plasament din judeţul Suceava
  -         “Laurentia Ulici” din Gura Humorului;
  -         „Sf. Gheorghe” din Dolhasca

 

 • Familii nevoiaşe din judeţul Suceava;
  -         Familie cu 6 copii din localitatea Salcea
  -         Familie cu 2 copii din localitatea Măriţei
  -         Familie cu 4 copii din localitatea Suceava

 

Vă aşteptăm şi pe voi să participaţi alături de noi cu un mic dar de Crăciun pentru a vesti pentru aceşti copii bucuria Naşterii Domnului.

Campania „O speranţă de Crăciun ” se desfăşoară în perioada 20 noiembrie - 20 decembrie 2012. Vor fi amplasate 2 urne mari pentru jucării, şi hăinuţe în corpul A, respectiv în corpul E din Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava. De asemenea, puteţi lăsa la sediul ASCOR Suceava (Str. Universităţii, căminul II, parter, camera 16) bănuţi, alimente şi alte mici daruri.

Pentru alte informaţii referitoare la această campanie nu ezitaţi să ne contactaţi la numerele  de telefon:

 • 0745845763 – Doroftei Dinu-Bogdan
 • 0747586785 – Sauciuc Vasile Cristian

Sau:

 • Email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
 • www.ascorsuceava.ro

Vă aşteptăm cu drag şi vă mulţumim pentru implicare şi colaborare!

Vă dorim Sărbători fericite!

Multă sănătate, bucuri,

Spor şi reuşită în tot ce faceţi.

LA MULŢI ANI!!!!

 
Ajutor la început de an şcolar pentru 2 familii din judeţul Suceava
Activitati - Filantropie
Cannot find folder inside folder
Admiror Gallery: 2.0
Server OS:Unknown
PHP:5.2.17

          Cu ocazia începerii unui nou an şcolar, ne-am props să ajutăm două familii nevoiaşe din judeţul Suceava. Astfel, pe data de 27.08.2012, 3 membri ai organizaţiei ASCOR Suceava au cumpărat pentru copiii din cele două familii, ce merg la şcoală şi la grădiniţă, rechizite constând în: ghiozdane, caiete, stilouri, creioane colorate, penare, blocuri de desen şi acuarele, abecedare şi cărţi de colorat, plastilină şi alte produse folositoare pentru şcoală. De asemenea, am ajutat aceste familii, cumparând şi alimente de bază.

          În data de 12.09.2012 ne-am deplasat în localitatea Salcea, judeţul Suceava, la prima familie nevoiaşă formată din şapte copii şi cei doi părinţi. Vizita noastră a adus bucurie în sufletele celor mici care ne-au mulţumit pentru cadourile primite.

          La familia din Măriţei am ajuns în data de 17.09.2012 reuşind astfel să aflăm şi primele impresii în legătură cu prima zi de grădiniţă a uneia din cele 2 fetiţe ale familiei. Entuziasmul micuţei a crescut la vederea darurilor primite şi aşteaptă cu nerăbdare să meargă în continuare la grădiniţă. Mulţumiri au venit şi din partea acestei familii pentru sprijinul acordat.

          Cu ajutorul Bunului Dumnezeu şi al tuturor celor care doresc să ajute, Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români, filiala Suceava va continua aceste activităţi filantropice. Mulţumim celor care au participat şi celor care doresc să participe şi la următoarele activităţi filantropice.

          Doamne ajută!!!

 
“Din suflet pentru suflet”
Activitati - Filantropie

Pe data de 08.04.2012 ne-am hotărât sa ajutam copiii nevoiaşi de la Centrul Dolhasca, judeţul Suceava. Părintele Dragoş Buta ne-a ajutat cu cateva pacheţele pentru copii, iar noi la randul nostru am cumparat fructe si dulciuri.

La acest centru din Dolhasca au mers 9 membri ai organizaţiei A.S.C.O.R. Suceava. Copiii de la centru ne-au primit cu braţele deschise, fiind foarte bucuroşi de sosirea noastră.

Dimineaţa, odată ajunşi, am mers alaturi de copii la Biserica din Dolhasca unde a avut loc o slujbă frumoasă de Florii. După terminarea slujbei ne-am reintors la centru unde copiii au cantat diverse cântecele, au recitat poezii şi au dansat foarte frumos. Mai târziu am facut poze cu toţi acei copii minunati.

A fost o zi foarte frumoasa petrecuta impreuna şi ne propunem sa le fim alaturi si sa ii ajutam si in continuare pe aceşti copii care au nevoie de foarte multă dragoste.

Mulţumim celor care au participat, si celor care doresc să participe la următoarele activităţi filantropice. Să ne ajute bunul Dumnezeu, sa ne întărească şi să ne dea sănătate pentru a putea dărui şi altora un strop din bucuria noastră. Doamne Ajută!

 


Pagina 2 din 4