PE URMELE MAGILOR IN INTAMPINAREA PRUNCULUI...
Activitati - Concerte

Cred că niciun popor din lume nu posedă o colecție mai frumoasă și mai variată de colinde precum poporul nostru. Ele trezesc rezonanțe afective de înaltă sensibilitate și de puternică intensitate, creând o atmosferă de bucurie și un sentiment cu totul specific în trăirea religioasă. Majoritatea colindelor au în centrul lor persoana Mântuitorului nostru Iisus Hristos, descriind mai ales Intruparea și Nașterea Lui . Dincolo de latura comercială a acestei sfinte zile, care pune tot mai mult accent pe preparatele culinare, vacanţe, cadouri scumpe, nu trebuie pierdută din vedere adevarata însemnatate a acestei zile, sfintenia acesteia. De aceea ar fi ideală readucerea în actualitate a tradiţiei prin intermediul colindelor.


Ca în fiecare an membri ASCOR Suceava vestesc Naşterea din Bethleem, dupa o pregatire temeinică, consecinţă a nenumăratelor repetiţii a unui vast repertoriu de colinde.  

Activitatea a debutat din campusul universitar, colindându-se mai întai căminele studenţesti în data de 13 respectiv 14 decembrie, unde studentii ne-au primit cu multa bucurie in suflete si trebuie sa precizam ca si in acest an ne-au ajutat cu banutii, fiecare dupa putinta, pentru a bucura si alte suflete de crestini in aceasta perioada. Urmând ca mai apoi, în data de 17 decembrie să urcăm pe scena Casei de Cultura, emoţionaţi, dar cu nadejdea in Dumnezeu, imbracati în port tradiţional, în faţa unei săli pline, bucurandu-ne si de prezenta Înalt Preasfinţitul Pimen, Arhiepisop al Sucevei şi Rădăuţilor. Am impartasit aceasta minune a Intruparii Mantuitorului si decanatelor facultăţilor ( FSEAP, Inginerie Electrica şi Calculatoare, Inginerie Alimentară, Facultatea de Silvicultura, Facultatea de Ştiinte ale Educaţiei) , precum si Rectoratului Universităţii, peste tot fiind întampinaţi calduros ca în fiecare an si răsplatiţi cu tradiţionalii colacei, mere, dulciuri. O noua zi ne-a surprins păşind spre instituţiile din oraş : Consiliul Judeţean Suceava, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava, Poliţia Suceava, Crai Nou, Direcţia pentru Sport şi Tineret, unde gazdele primitoare ne-au rasplatit cu daruri si cu banuti. Am ramas placut impresionati de faptul ca cei ce ne ascultau ne încurajau să nu ne pierdem obiceiul din fiecare an de a colinda. În cea din urma zi am colindat instituţiile rămase, astfel încat ne-am început ziua dis-de-dimineaţă la sediul Bucovina Tv unde am avut onoarea să intram în direct la emisiunea matinală, astfel am păstruns în casele întregului Judeţ. Am continuat sa transmitem vestea Nasterii Mantuitorului la sediul ziarului Monitorul de Suceava, Direcţia Judeţeană de Statistică Suceava, Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare Suceava, Palatul de Justiţie, Oficiul Registrului Comerţului Suceava, Uniunea Ucrainienilor din Romania, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucovina, fiind primiti cu multa dragoste ca si in ceilalti ani daruind din bucuria noastra si altora.

Astfel am mers şi în acest an pe urmele Magilor, ii dam slava Bunului Dumnezeu pentru ca ne-a invrednicit sa bucuram sufletele crestinilor, multumim gazdelor ca ne-au primit si ne-au rasplatit si nu in ultimul rand membrilor ASCOR fără de care nu am fi continuat tradiţia.

Dumnezeu sa rasplateasca osteneala fiecaruia!


„Împreună cu pastorii, să-L întâmpinăm pe Domnul cu dorinţa de mântuire. Cu Iosif şi cu Născătoarea de Dumnezeu să-L întâmpinăm cu cuvioasă tăcere; cu magii să urmăm de bunăvoie paşii Săi, cu îngerii Să-L slăvim în cântări de laudă.”