Concert ASCOR Suceava la Cetatea de Scaun a Sucevei - 24.05.2012
Activitati - Concerte

[sigplus] Critical error: Image gallery folder 24.05.2012 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Hristos s-a înălțat!

Cetatea de Scaun a Sucevei a reînviat pentru câteva ore în după-amiaza zilei de 24 mai 2012 pentru desfăşurarea unei acţiuni culturale şi duhovniceşti totodată. Se spune că fiecare faptă poate fi catalogată drept bună sau rea în funcţie de scopul pentru care este întreprinsă, dar mai ales după roadele sale.

Rememorând modul în care s-a ales petrecerea Sărbătorii Înălţării Mântuitorului nostru Iisus Hristos, zi de pomenire şi a eroilor neamului, într-un cadru plin de vestigiile trecutului precum este Cetatea de Scaun a Sucevei, printre cântece religioase şi patriotice însoţite de poezie, am înţeles cuvântul rostit de Înalt Prea Sfinţitul Pimen în deschiderea evenimentului cum că „vom trăi momente de Înălţare spiriuală”. Cu adevărat putem spune şi noi că poezia şi cântecul sunt purtătoare de sentiment.

Poezia si cântecul, atât cel religios cât şi cel patriotic, dovedesc depăşirea cadrului limitat al egoismului şi sunt păstrătoare de adevărate valori. Cine spune că societatea contemporană este în decădere datorită lipsei de modele uită de rolul pedagogic al istoriei şi al tradiţiei.

Mulţumim Bunului Dumnezeu şi părinţilor noştri duhovniceşti în frunte cu Arhiepiscopul nostru Pimen că Ascociaţia noastră, ASCOR filiala Suceava, a luat parte la Sărbătoarea Înălţării Domnului şi a putut să-şi cinstească eroii prin cântec (Troparul Înălţării Domnului, „Avem o ţară”, „Nu uita că eşti român”), poezie („La arme”) şi prezenţă.

{gallery}24.05.2012{/gallery}