BUCURIILE CRĂCIUNULUI
Activitati - Concerte

“ Colinde,colinde

E vremea colindelor…”

Ca în fiecare an, membrii ASCOR-ului încearcă să aducă în sufletele credincioșilor și să transmită în același timp bucuria care a venit în lume prin Întruparea Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Cu durere în suflet spunem că în zilele noastre mulți oameni înțeleg Sărbătoarea Crăciunului ca momentul în care trebuie să vină Moș Crăciun, bradul să fie împodobit, să primim și să dăruim cadouri(mai mult dintr-o formalitate cu care suntem obișnuiți, decât din bucuria de a dărui din inimă) , masa să fie îmbelșugată, uitând care este de fapt minunea care s-a petrecut în acea noapte binecuvântată de 25 decembrie, aceea că Dumnezeu S-a făcut Om pentru mântuirea lumii întregi. Și cum bucuria sărbătorii Nașterii Domnului nu poate fi sporită decât prin frumoasele colinde românești pe care le colindăm potrivit tradiției și trăirii noastre creștinești, am umblat și noi cu colindul asemenea magilor care călătoreau spre ieslea din Betleem să afle acea mare minune care s-a petrecut.

 

Astfel am început această frumoasă activitate de colindat prin participarea, alături și de alte grupuri, la un concert caritabil care a avut loc pe data de 5 decembrie în Auditorium “Joseph Schmidt” din cadrul Universităţii Ştefan cel Mare, Suceava, iar fondurile obţinute în urma acestui concert au fost donate integral pentru a ajuta o fetiţă în vârstă de 13 ani, diagnosticată cu leucemie acută limfoblastică. Am continuat apoi colindul, în colaborare cu cei de la ASUS(Asociația Studenților Universității din Suceava), care adunau fonduri pentru a ajuta un tânăr în vârstă de 24 de ani din Râmnicu-Vâlcea, care trece printr-o grea încercare deoarece a fost diagnosticat cu o formă de tumoare extrem de agresivă și nocivă și are urgent nevoie de o intervenție chirurgicală; iar mai apoi am vestit Nașterea Mântuitorului tuturor studenților din cămine, care ne-au primit și ne-au ascultat cu drag ca în fiecare an.

A urmat apoi o săptămână plină de activități, săptămână în care am colindat și am bucurat și alte gazde cum ar fi: în prima zi(pe 17 decembrie) am fost primiți la Observatorul Astronomic, unde gazda ne-a primit cu multă căldură și a fost copleșită de emoții, încât abia reușea să ne spună câteva cuvinte. În aceeași zi am colindat Inspectoratul Silvic și Inspectoratul Școlar, unde am fost întâmpinați de gazde la fel de primitoare. În ziua următoare ne-am reluat activitatea și am colindat și alte instituții cum ar fi: Tribunalul, Judecătoria și Pompierii, gazdele primindu-ne cu multa ospitalitate, așa cum ne-am obișnuit din partea tuturor celor către care ne-am îndreptat pașii și cu bucurie am colindat. Ziua s-a încheiat cu un concert de colinde organizat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, intitulat "Astăzi S-a născut Hristos!" care a avut loc la Casa de Cultură. În cea de a treia zi am reușit cu ajutorul lui Dumnezeu să aducem vestea Nașterii Domnului și unor decanate din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare”: (FIG, FSEAP Facultatea de calculatoare, Facultatea de Silvicultură,Facultatea de Litere, decanatul facultății de Științe ale Educației+DPPD-ul), și Biblioteca din corpul A. Mulțumim gazdelor pentru buna primire cu care am fost întâmpinați.Tot în aceeași zi am colindat și Camera de comert și industrie și Registrul comerțului Suceava. Și această zi s-a încheiat cu susținerea unui concert de colinde organizat de Primăria Județului Suceava, care a avut loc în fața Casei de Cultură. Nu poate fi bucurie sufletească mai mare ca cea pe care o simțim atunci când vedem cum se revarsă acea lumină pe chipurile oamenilor care, deși încărcați cu povara greutăților de toate zilele, lasă pentru câteva minute grijile acestea lumești și ascultă mesajul transmis de minunatele noastre colinde care se păstrează din moși strămoși.

În cea de a patra zi am transmis bucuria Întrupării Mântuitorului și decanatului de Inginerie Alimentară, dar și următoarelor instituții: Garda Financiară, AJOFM Suceava, Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniu. Am găsit oameni la fel de primitori și încântați de colindele noastre. Și această zi am încheiat-o cu participarea la un concert organizat de cei de la ASUS (Asociatia Studentilor Universitatii din Suceava) tot pentru tânărul din Râmnicu-Vâlcea, despre care v-am mai spus. Și în sfârșit, ultima zi de colindat prin oraș în care am bucurat și alte suflete. Am colindat așadar următoarele instituții și nu numai: Inspectoratul de Jandarmerie, Cadastru, Direcția sanitar-veterinară, Redacția ziuarului Monitorul, Rectorul Universității “Ștefan cel Mare”, și administratorul Universității. La toate instituțiile și la toate decanatele am fost primiți așa cum se cuvine unor adevărate gazde, cu colacei, mere, covrigei, dar am primit și câte o mică recompensă pentru jertfa și osteneala noastră. Cu acești bănuți noi, ASCOR-iștii, “supraviețuim” încă un an: organizăm conferințe dar și alte activități care necesită sprijin material, activități la care sperăm să ne bucurați pe viitor cu prezența dumneavoastră.

Ținem să mulțumim din suflet tuturor celor care cu drag și căldură ne primesc în fiecare an să le aducem vestea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos. Mulțumim și celor de la ASCOR, cât și celor care s-au alăturat ASCOR-ului în această perioadă, colindătorilor care și-au jertfit din timpul lor ca să colinde prin tot orașul; jertfa lor va fi răsplătită în ceruri.

 

HRISTOS SE NAȘTE, SLĂVIȚI-L! HRISTOS DIN CERURI, ÎNTÂMPINAȚI-L! HRISTOS PE PĂMÂNT, ÎNĂLȚAȚI-VĂ! CÂNTAȚI DOMNULUI TOT PĂMÂNTUL ȘI CU BUCURIE POPOARE, LĂUDAȚI-L CĂCI S-A PREASLĂVIT!