Concerte
Concert de colinde
Activitati - Concerte

[sigplus] Critical error: Image gallery folder colinde-18.12.12 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor organizează astăzi, de la ora 17:00, la Casa de Cultură din Suceava, concertul de colinde „Astăzi S-a născut Hristos“, cu binecuvântarea şi în prezenţa Înalt Preasfinţitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

{gallery}colinde-18.12.12{/gallery}

 
Concert ASCOR Suceava la Cetatea de Scaun a Sucevei - 24.05.2012
Activitati - Concerte

[sigplus] Critical error: Image gallery folder 24.05.2012 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Hristos s-a înălțat!

Cetatea de Scaun a Sucevei a reînviat pentru câteva ore în după-amiaza zilei de 24 mai 2012 pentru desfăşurarea unei acţiuni culturale şi duhovniceşti totodată. Se spune că fiecare faptă poate fi catalogată drept bună sau rea în funcţie de scopul pentru care este întreprinsă, dar mai ales după roadele sale.

Rememorând modul în care s-a ales petrecerea Sărbătorii Înălţării Mântuitorului nostru Iisus Hristos, zi de pomenire şi a eroilor neamului, într-un cadru plin de vestigiile trecutului precum este Cetatea de Scaun a Sucevei, printre cântece religioase şi patriotice însoţite de poezie, am înţeles cuvântul rostit de Înalt Prea Sfinţitul Pimen în deschiderea evenimentului cum că „vom trăi momente de Înălţare spiriuală”. Cu adevărat putem spune şi noi că poezia şi cântecul sunt purtătoare de sentiment.

Poezia si cântecul, atât cel religios cât şi cel patriotic, dovedesc depăşirea cadrului limitat al egoismului şi sunt păstrătoare de adevărate valori. Cine spune că societatea contemporană este în decădere datorită lipsei de modele uită de rolul pedagogic al istoriei şi al tradiţiei.

Mulţumim Bunului Dumnezeu şi părinţilor noştri duhovniceşti în frunte cu Arhiepiscopul nostru Pimen că Ascociaţia noastră, ASCOR filiala Suceava, a luat parte la Sărbătoarea Înălţării Domnului şi a putut să-şi cinstească eroii prin cântec (Troparul Înălţării Domnului, „Avem o ţară”, „Nu uita că eşti român”), poezie („La arme”) şi prezenţă.

{gallery}24.05.2012{/gallery}

 
Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor organizeaza un concert dedicat Zilei Eroilor
Activitati - Concerte

[sigplus] Critical error: Image gallery folder 22.05.2012 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

La cetatea de scaun a Sucevei va avea loc joi, 24 mai 2012, începand cu orele 17.00, tradiționalul concert de cântece și poezii românești dedicat Zilei Eroilor. Concertul este organizat de către Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, în colaborare cu Complexul muzeal 'Bucovina'. La acest concert vor participa ansamblul artistic 'Balada Bucovinei' din Suceava, grupul vocal al Şcolii cu Clasele I-VIII Şcheia, grupul de elevi al Ansamblului „Gura Izvorului" din Vatra Moldoviţei, grupul vocal-instrumental „Ciutura" de la Şcoala cu Clasele I-VIII Băişeşti, corul A.S.C.O.R. Suceava, Corul Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, corala bărbătească a Parohiei Salcea, corala preoţească a Protopopiatului Rădăuţi, corala preoţească a Protopopiatului Suceava, corul Seminarului Teologic „Sfântul Mitropolit Dosoftei” Suceava.

{gallery}22.05.2012{/gallery}


 
Concertul de colinde "Astazi S-a născut Hristos!" - 13 decembrie 2011 - sala Casei de Cultură Suceava
Activitati - Concerte

Click pentru a salva pe calculator in format FLV (17.59MB)
Citeşte mai mult... [Concertul de colinde "Astazi S-a născut Hristos!" - 13 decembrie 2011 - sala Casei de Cultură Suceava]
 
Studenţii ASCOR au colindat institutiile publice din orasul Suceava
Activitati - Concerte

[sigplus] Critical error: Image gallery folder 22.12.2011 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Studenţii ASCOR au colindat redacţia Monitorului de Suceava

Studenţii Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, membrii în ASCOR (Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi din România) au venit ieri cu vestea bună a naşterii lui Iisus Hristos la redacţia Monitorului de Suceava.

„Este o tradiţie a noastră să mergem cu colinda şi să vestim Naşterea Domnului prin oraş, la diverse instituţii ale statului şi nu numai”, a declarat Dinu Doroftei, preşedintele ASCOR Suceava.

Prima zi de colindă a celor de la ASCOR s-a organizat la Universitatea „Ştefan cel Mare”, unde studenţii au cântat Naşterea Domnului la toate decanatele instituţiei şi la rectorat.

ASCOR Suceava are aproximativ 30 de membri, toţi studenţi ai Universităţii „Ştefan cel Mare” şi funcţionează de 18 ani la Suceava.

Sursa: Monitorul de Suceava

 

Urări de la ASCOR Suceava

Redacţia cotidianului „Crai nou” a primit şi ieri (de altfel, ca în fiecare an) urarea ASCOR Suceava: un grup de peste 10 tineri, care au cântat colinde dintre cele care mai rar se aud în ziua de azi. După cum am aflat de la studentul Dinu Bogdan Doroftei, ASCOR România a efectuat o campanie naţională de consemnare a colindelor cu adevărat tradiţionale, vechi, din întreaga ţară, dintre care acum, în prag de sărbători, pe unele încearcă a le restitui cântându-le. Dinu ne-a informat şi despre o campanie pe care studenţii suceveni ai ASCOR (filiala din USV are 18 ani) o au în curs de desfăşurare. Au plasat urne în campusul universitar şi colectează haine, bani etc. înspre ajutorul unor persoane nevoiaşe. După cum am aflat, pentru plasarea colectelor (în anii trecuţi făcute spre centre de plasament sau de bătrâni), acum se îndreaptă spre persoane care cu adevărat nu au pe nimeni în preajmă şi care n-au speranţă de ajutor din alte părţi. Dinu Bogdan Doroftei a precizat că ASCOR Suceava continuă să promoveze credinţa în rândul tinerilor, tradiţiile şi valorile româneşti, membrii săi străduindu-se să reprezinte modele pentru ceilalţi tineri.

 

Sursa: Crai nou

{gallery}22.12.2011{/gallery}

 


Pagina 2 din 4