Concerte
Conferință: Familia crestină in pericol
Activitati - Concerte

A.S.C.O.R. Suceava organizează conferința "Familia Crestina in pricol”, vineri – 18 Martie, la ora 17.00, în Auditorium Joseph Schmidt (corp F) al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Ca invitat, îl vom avea alături de noi pe prof. univ. dr. Pavel Chirilă.

Vă așteptăm cu drag!

Intrarea este liberă!

afis nou.jpg

 
PE URMELE MAGILOR IN INTAMPINAREA PRUNCULUI...
Activitati - Concerte

Cred că niciun popor din lume nu posedă o colecție mai frumoasă și mai variată de colinde precum poporul nostru. Ele trezesc rezonanțe afective de înaltă sensibilitate și de puternică intensitate, creând o atmosferă de bucurie și un sentiment cu totul specific în trăirea religioasă. Majoritatea colindelor au în centrul lor persoana Mântuitorului nostru Iisus Hristos, descriind mai ales Intruparea și Nașterea Lui . Dincolo de latura comercială a acestei sfinte zile, care pune tot mai mult accent pe preparatele culinare, vacanţe, cadouri scumpe, nu trebuie pierdută din vedere adevarata însemnatate a acestei zile, sfintenia acesteia. De aceea ar fi ideală readucerea în actualitate a tradiţiei prin intermediul colindelor.


Citeşte mai mult... [PE URMELE MAGILOR IN INTAMPINAREA PRUNCULUI...]
 
Repetitii colinde
Activitati - Concerte

Te invităm la repetiții de colinde în fiecare Duminică de la ora 17:00 în sala D106 și marți de la ora 18:00 în sala SClub. Te așteptăm!


 
Grupul Psaltic “Macarie Ieromonahul” - Concert caritabil
Activitati - Concerte

Asociația “Salvează o inimă” în parteneriat cu A.S.C.O.R Suceava vă invită marți 23 aprilie 2013 ora 17:00 la Biserica Sfântul Dumitru din Suceava la concertul caritabil: “Urcuș spre Înviere”,sustinut de:Grupul Psaltic “Macarie Ieromonahul”.Scopul evenimentului este strangerea de fonduri care vor fi donate copilului Albert Puscasu.

Nu este durere mai mare pentru parinti ,dacat sa isi vada copilul bolnav si neputiincios,sa nu poata sa faca mai nimic pentru a-i alina suferinta…Prin aceste clipe grele trece familia Puscasu:Daniel si Simona din Suceava a carui suferinta este uneori greu de descris in cuvinte.Copilul lor:Albert Puscasu sufera de sindrom Lennox-o forma rara si severa de epilepsie,tetrapareza,retard neuropsihomotor sever,tetralogie fallot,esofagita de reflux,refluxgastroesofagian,hemoragii digestive…
Din pacate,fiecare zi a devenit o adevarata lupta pentru viata. La cei 4 anisori si 6 luni Albert nu vorbeste,nu merge,nu rade si nu plange. Ingrijirea unui copil special ca Albert presupune implicare maxima,nevoie de toata atentia noastra,de dragoste si siguranta dar nu in ultimul rand de resurse materiale.Povestea lui este una trista si misca profund,sensibilizeaza pe oricine care are un dram de omenie in suflet.
Cum diagnosticul iniţial, de tetralogie Fallot, a fost confirmat şi in Germania la clinica din Bad Oeynhausen,de catre renumitul cardiolog roman dr.Eugen Sandica , băieţelul va fi nevoit să treacă printr-o altă operaţie, dar mult mai complexă, însă nu chiar acum, aşa cum se aşteptau părinţii micuţului, ci în maximum 3 ani.In plus are nevoie de terapie medicala zilnic.Asa cum un copil sanatos merge la gradinita asa si Albert trebuie sa beneficieze de terapie medicala zilnic(kinetoterapie,hidroterapie,masaj medical,impachetari cu parafina,oxigenoterapie....etc) Dar cheltuielile sunt mari, aşa că orice ajutor acordat lui Albert şi familiei lui e binevenit. În plus, sunt probleme în a-i face rost de un praf special, Gaviscon infant, un pansament gastric ce-l ajută în vindecarea rănii pe esofag cauzată de esofagita de reflux pentru care Albert a fost operat in iulie 2012. Cu multă răbdare, cu puţină şansă, dar şi cu ajutorul oamenilor buni, Albert va putea deveni, într-o zi, un copil cu o viaţă aproape normală.
Cine vrea să-l ajute pe Albert poate dona bani pe numele lui, în contul
BANCPOST:

RO61BPOS34006322717RON02-IN LEI,
RO93BPOS34006322717EUR02-IN EURO,
SWIFT BPOSROBU
Titular PUSCASU BOGDAN DANIEL(tata)

Telefon: 0742.207.011 (mama- Pușcașu Simona),
0740.474.743 (tata – Pușcașu Daniel)
Povestea lui Albert o puteti citi pe blogul sperantapentrualbert.wordpress.com.

Va asteptam cu drag!

 
BUCURIILE CRĂCIUNULUI
Activitati - Concerte

“ Colinde,colinde

E vremea colindelor…”

Ca în fiecare an, membrii ASCOR-ului încearcă să aducă în sufletele credincioșilor și să transmită în același timp bucuria care a venit în lume prin Întruparea Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Cu durere în suflet spunem că în zilele noastre mulți oameni înțeleg Sărbătoarea Crăciunului ca momentul în care trebuie să vină Moș Crăciun, bradul să fie împodobit, să primim și să dăruim cadouri(mai mult dintr-o formalitate cu care suntem obișnuiți, decât din bucuria de a dărui din inimă) , masa să fie îmbelșugată, uitând care este de fapt minunea care s-a petrecut în acea noapte binecuvântată de 25 decembrie, aceea că Dumnezeu S-a făcut Om pentru mântuirea lumii întregi. Și cum bucuria sărbătorii Nașterii Domnului nu poate fi sporită decât prin frumoasele colinde românești pe care le colindăm potrivit tradiției și trăirii noastre creștinești, am umblat și noi cu colindul asemenea magilor care călătoreau spre ieslea din Betleem să afle acea mare minune care s-a petrecut.

Citeşte mai mult... [BUCURIILE CRĂCIUNULUI]
 


Pagina 1 din 4