Marșul pentru viață
Activitati - Comunicate de presa

Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi (ASCOR) - filiala Suceava organizează duminică, 23 martie 2014, „Marşul pentru viaţă“. Evenimentul va începe la ora 15:30 în faţa Bisericii „Sfântul Dumitru“ din Suceava şi va continua pe traseul: Casa de Cultură - Biserica „Sfânta Înviere“ - Biblioteca Judeţeană din Suceava - Palatul de Justiţie din Suceava - Policlinica Areni - Spitalul Judeţean - Biserica „Sfântul Dumitru“ din Suceava. „Marşul pentru viaţă“ este organizat de Alianţa „Bucovina Pentru Viaţă“, ASCOR - filiala Suceava, Bucovina Profundă, Familia Ortodoxă, Asociaţia Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei“, Asociaţia „Sfinţii Ioachim şi Ana“, Fundaţia IPAMIA, Asociaţia Kozaciok, Asociaţia Ucrainenilor Ortodocşi din Bucovina, Asociaţia „Sfântul Ioan cel Nou“ şi Fundaţia „Sfinţii Martiri Brâncoveni“ din Suceava.


 
1 Decembrie- Ziua noastră a românilor
Activitati - Comunicate de presa

De Ziua Naţională a României, A.S.C.O.R. Suceava s-a alăturat Campaniei “De 1 Decembrie zâmbeşte!” , campanie desfăşurată în peste 15 oraşe din ţară.

Scopul acţiunii a fost de a redă cetăţenilor suceveni încrederea, mândria, bucuria de a fi români şi de a le reaminti despre importanța Unirii şi sacrificiile făcute de compatrioţi, în decursul istoriei pentru a ne ţine uniţi şi puternici . Înarmaţi cu steaguri tricolore, camere de fotografiat profesioniste şi mult entuziasm, noi, membri A.S.C.O.R. i-am întâmpinat pe suceveni în parcul central pentru a celebra aşa cum se cuvine Ziua Naţională a României: cu multe zâmbete, steaguri tricolore şi bucuria înfăptuirii Marii Uniri. Timp de 3 ore i-am fotografiat pe patrioţii suceveni ţinând tricolorul în braţe, transmiţând mândria, bucuria şi onoarea de a fi urmaşii unor mari eroi.

Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru această zi minunată în care am sărbătorit Unirea României Mari şi Îl rugăm să-i pomenească în Împărăţia Să pe toţi cei ce au contribuit la această, iar pe noi românii de astăzi să ne unească prin harul Sau, să fim un popor demn, puternic, credincios şi vrednic de strămoşii lui.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate! 
Consfatuiri A.S.C.O.R. 22 Noiembrie 2013
Activitati - Comunicate de presa

 
UN NOU INCEPUT...
Activitati - Comunicate de presa

Orice lucru care se sfârșește are și un început. Început pe care unii îl întâmpinăm cu emoții, alții îl considerăm ceva obișnuit, iar alții cu tristețe. Cu emoții, deoarece pentru unii acum se deschide o nouă portiță spre cunoaștere și aici mă refer la colegii noștri din anul l . Mulți dintre noi considerăm începerea anului universitar ca pe ceva ce trebuie făcut, să ne întâlnim cu colegii, cu profesorii, să împărtășim amintiri din timpul vacanței, fără să ne dăm seama de adevărata însemnătate. Oare câți dintre noi ne-am rugat lui Dumnezeu în această zi să ne ajute, să ne dea înțelepciune și pricepere pentru a putea primi sămânța Cuvântului Său? Și spun cu tristețe, deoarece an de an o nouă generație de studenți "părăsesc" Universitatea. Dar și pentru aceștia există un nou început unde vor pune în aplicare tot ceea ce au învățat, iar bagajul de cunoștințe pe care l-au acumulat în facultate îl vor împărtăși și altora în cariera sau serviciul pe care îl vor urma.

Fiecare dintre noi își dorește să obțină rezultate cât mai bune pe toate planurile. Dar mereu trebuie să avem convingerea că nimic nu facem și nu realizam fără ajutorul lui Dumnezeu. El nu trebuie să lipsească din viața noastră. Am observat că majoritatea studenților doar în sesiune iși mai amintesc de El și merg la biserică, aprind o lumânare, pentru a reuși cu bine la examene. Sau din nefericire, alții nici atunci.

Ce frumoasă ar fi viața noastră dacă am împleti toată munca și strădania noastră cu rugăciunea, chemând aproape pe Cel care deși cunoaște toate are răbdarea să învețe alături de noi, pe Cel care ne vrea pentru a sălășlui întru noi. Să facem așadar un pas spre Hristos, pentru a-L lăsa pe El să-i facă pe ceilalți zece.

În încheiere vă dorim un an binecuvântat de Dumnezeu, cu rezultate cât mai bune la învățătură, să îmbrăcați faptele voastre în răbdare, în bunătate și iubire pentru aproapele, iar sămânța pe care dascălii voștri se ostenesc să o sădească să fie aducătoare de roade bune și folositoare. Doamne ajută-ne!

 
Cuvânt al Sf. Ioan Gură de Aur către toţi cei ce voiesc a citi din Sfintele Cărţi
Activitati - Comunicate de presa

„Când vei sta tu la citirea dumnezeeştilor cuvinte, mai întâi să te rogi la Dumnezeu ca să-ţi deschidă ochii inimii. Că nu numai să citeşti cele scrise, ci ca să le şi faci; ca nu spre osândă să citeşti cuvintele şi vieţile Sfinţilor. Şi iarăşi când vei citi, cu multă sârguinţă să citeşti cuvintele cu dinadinsul şi cu toată inima şi să nu te grăbeşti numai a întoarce filele. De-ţi este ţie cu trebuinţă, nu te lenevi, ci de două ori şi de trei ori să citeşti cuvintele şi chiar de mai multe ori, ca să înţelegi puterea lor. Iar când vei voi să citeşti sau să asculţi pe altul ce citeşte, apoi să te rogi lui Dumnezeu aşa:

"Doamne, Iisuse Hristoase, deschide-mi mie ochii inimii, ca sa ascult cuvantul Tau si sa-l inteleg pe el si sa fac voia Ta, ca strain sunt eu pe pamant. Sa nu ascunzi de mine poruncile Tale, ci sa-mi descoperi ochii, ca sa vad minunile din Legea Ta. Arata-mi mie cele nearatate si cele ascunse ale intelepciunii Tale. Spre Tine nadajduiesc, Dumnezeul meu, ca sa-mi luminezi mintea si gandul cu lumina intelegerii Tale, ca nu numai sa citesc cele scrise, ci sa le si implinesc. Ca nu spre osanda sa citesc vietile si cuvintele Sfintilor, ci spre innoire si luminare, spre sfintire, spre mantuirea sufletului si spre mostenirea vietii vesnice. Ca tu esti luminarea celor ce zac intru intuneric si de la Tine este toata darea cea buna si tot darul cel desavarsit. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. Amin ".”

 


Pagina 1 din 10