Viata Sfântului Ierarh Nicolaie
Activitati - Comunicate de presa

SFÂNTUL IERARH NICOLAE
"Îndreptător credinţei şi chip blândeţilor, învăţător înfrânării te-au arătat pe tine, turmei tale, adevărul lucrurilor." (din Tropar)

Sfântul Ierarh Nicolae a trăit pe vremea tiranilor împarați Dioclețian și Maximilian (284-305) și a strălucit mai înainte în viața pustnicească și, pentru nespusa lui bunătate, a fost făcut arhiereu. Și, fiind cu frica lui Dumnezeu, cinstind creștinătatea și propovăduind cu îndrăzneală și cu glas slobod dreapta credință, a fost prins de mai marii cetății Lichiei și dându-l la osândă și la cazne l-au închis în temniță, împreună cu alți creștini.
De vreme ce marele și bine credinciosul Constantin, din voia lui Dumnezeu, s-a făcut împărat al romanilor, cei ce erau închiși au fost sloboziți din legături și, cu ei împreună, a fost slobozit și marele Nicolae. Și, mergând la Mira, n-a trecut multă vreme și s-a strâns de către marele Constantin, întâiul Sinod de la Niceea, la care a luat parte și minunatul Nicolae. Și i s-a dat lui darul facerii de minuni, precum arată istoria vieții sale. A scos din temniță trei oameni năpăstuiți, care prinzând de veste că sunt osândiți pe nedrept, au chemat pe Sfântul în ajutor, ca, precum a izbăvit pe cei din Lichia, așa și pe dânșii să-i izbăvească. Pentru aceasta, dar, Sfântul Nicolae, ca unul ce era grabnic și fierbinte spre ajutor, s-a arătat în vis împăratului Constantin și eparhului Avlavie. Pe acesta l-a mustrat pentru pâra nedreaptă ce făcuse oamenilor la împăratul, iar pe împărat l-a înștiințat cu amănuntul, arătându-i că erau nevinovați, pârâți din pizmă. Și așa prin visul acesta i-a izbăvit din primejdia tăierii. Și alte multe minuni făcând, păstorea dumnezeiește pe dreptcredinciosul său popor.

Citeşte mai mult... [Viata Sfântului Ierarh Nicolaie]
 
DARURI SI BUCURII DE SFANTUL NICOLAE
Activitati - Filantropie

“Ati fost cuminti dragii Mosului?…”

Ca in fiecare an, Mos Nicolae a lasat si anul acesta la sediul ASCOR-ului surprize pentru copiii din caminele studentesti. Noi nu facem decat sa implinim ceea ce Mos Nicolae ne-a incredintat, anume sarcina de a imparti daruri studentilor care il asteapta an de an.

Astfel, catre zorii zilei de 6 decembrie cativa membrii ai ASCOR-ului pornesc in indeplinirea misiunii pe care cu mare drag o savarsesc. Si ce poate fi mai minunat decat bucuria pe care o simtiti in suflet atunci cand va treziti si gasiti ghetuta de la Mosu la usa, caci bucuria, asa cum bine stiti, vine din lucrurile marunte. Apoi va dati seama ca nu ati fost uitati, ca niciodata nu suntem prea mari pentru a ne simti din nou copii, sau pentru a lasa copilul din noi sa astepte si sa primeasca o bucurie.

Dar sa spunem ceva si despre darurile pe care Mos Nicolae ni le-a lasat…bombonele, pentru ca toti copiii le adora, un citat, care contine un cuvant de invatatura si cu siguranta ne va fi de mare folos intr-o anume imprejurare a vietii, o iconita, care sa ne aminteasca ca cineva, de acolo de Sus mereu ne ocroteste si se roaga lui Dumnezeu pentru mantuirea noastra si iertarea pacatelor, si nu in ultimul rand o nuielusa, care o meritam intocmai fiecare dintre noi, stiti voi de ce…

Desi Mos Nicolae nu ne-a lasat surprize pentru toti studentii, totusi el le-a transmis ceva celor ce in acest an nu au primit nimic: “Dragii Mosului! Sa stiti ca nu v-am uitat, dar stiti si voi ca Mosul lasa cadouri doar copiilor cuminti…deci anul acesta nu v-am lasat nimic, sperand ca pana la anul veti deveni mai buni, mai ascultatori. Iar eu voi avea grija sa va rasplatesc”.

Sa incercam asadar sa fim cu totii mai buni, mai cuminti, mai iertatori ca sa primim multe cadouri de la acel Mos bun si bland Sfantul Nicolae. Si daca am fost uitati, dintr-un motiv sau altul, sa ne amintim ca bucuria nu vine doar din darurile primite, ci si din zambetele celor ce le primesc; de aceea sa facem si noi un dar, o bucurie celor dragi, sau celor neajutorati, … o bucurie ce ne va fi cel mai frumos cadou pentru suflet.


Citeşte mai mult... [DARURI SI BUCURII DE SFANTUL NICOLAE]
 
Din minunile Sfântului Nicolae
Activitati - Comunicate de presa

Era un bărbat într-o cetate dintre cei slăviţi şi bogaţi, care mai pe urmă a rămas sărac şi neslăvit, căci viaţa veacului acestuia este nestatornică. Bărbatul acela avea trei fete foarte frumoase şi acum, fiind lipsit de toate cele de trebuinţă, nu avea nici hrană, nici îmbrăcăminte şi cugeta să-şi dea fetele sale spre desfrînare, iar casa sa să o facă casă necurată, pentru sărăcia lui cea mare, ca doar astfel să aibă ceva de folos şi să cîştige pentru el şi fetele sale îmbrăcăminte şi hrană. Vai, în ce fel de gînduri necuvioase alungă pe om sărăcia cea mare! Deci bătrînul acela fiind în astfel de cugete rele şi gîndul său cel rău vrînd acum a-l aduce cu ticăloşie în fapt, Dumnezeu Care nu voieşte a vedea în pierzare firea omenească, ci cu iubire de oameni, se pleacă spre nevoile noastre, a pus bunătate în inima plăcutului Său, Sfîntul Nicolae şi l-a trimis spre ajutor către bărbatul care era să piară cu sufletul, prin însuflare tainică, mîngîind pe cel ce era în sărăcie şi scăpîndu-l din căderea păcatului.

Citeşte mai mult... [Din minunile Sfântului Nicolae]
 
Repetiţii colinde
Activitati - Comunicate de presa

[sigplus] Critical error: Image gallery folder 27.11.2012 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

E vremea colindelor!

Sărbătoarea Crăciunul revine în sufletele noastre!

Vino şi tu alături de corul A.S.C.O.R. Suceava să împărtăşim bucuria Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos!

Te aşteptăm la repetiţii în sediul din C2, cam 16, în fiecare marţi de la orele 18:00 şi duminica de la 17:00 până pe 15 decembrie.

{gallery}27.11.2012{/gallery}

 
Asociatia “Salvează o inimă” si A.S.C.O.R Suceava impreuna pentru un suflet
Activitati - Comunicate de presa

[sigplus] Critical error: Image gallery folder 26.11.2012 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Duminică 2 decembrie, 2012 Asociația “Salvează o inimă” si A.S.C.O.R Suceava vor organiza evenimentul caritabil:”Lumină din Lumină” ce va avea loc la Biserica “Sf. Dumitru” Suceava incepând cu ora 16:00.

În cadrul evenimentului va concerta Grupul Psaltic “Macarie Ieromonahul”. Scopul evenimentului este de a strânge fonduri care vor fi donate fetiței Leontina Nicoleta Calin pentru operația de retinoapie de prematuritate.

Nicoleta este în clasa a doua la școala de nevăzători din Buzău. S-a născut prematur și, la 6 luni, a fost diagnosticată cu dezlipire de retină.(retinopatie de prematuritate de gradul V) Părinții au strâns cu greu 6000 de euro, au operat-o în Belgia, însă fără rezultate. Se pare că Nicoleta ar putea să-și vadă părinții, prietenii, să vadă icoanele la care, din când în când, se roagă. Șansa ei o reprezintă o clinica William Beaumont din Detroit.Însă pentru a putea ași opera fetița, familia Călin are nevoie de suma de 30.000 de dolari care reprezintă doar costurile operației înafară de costurile chiriei și transportului.

Leontina nu ştie ce înseamnă lumina. Nici din ce culori e plăsmuită lumea înconjurătoare. Şi ce este mai trist, nici chipurile părinţilor nu le cunoaşte. Aşa s-a născut - prematur, la 7 luni, cu grave deficienţe de vedere.

Zdrobiţi de durere din cauza situaţiei care părea fără ieşire, cei doi soţi, mobilizaţi de dragostea pentru fiica lor, nu au încetat să găsească o soluţie pentru sănătatea ei.

Numai împreună putem reda micuței speranța de a vedea chipul celor dragi.Pentru Leontina fiecare bănuț contează.

Vă aștept cu drag!

 

{gallery}26.11.2012{/gallery}

 


Pagina 8 din 20