POPAS ÎNTR-UN LOC BINECUVÂNTAT (PETRU VODĂ)
Activitati - Pelerinaje si Drumetii

         În perioada 4-7 aprilie, un grup de opt ascorişti, la invitaţia maicii Varahila-egumena mănăstirii Paltin din Petru Vodă, ne-am alăturat obştii atât la rugaciune, participând la slujbe, cât şi la treburile zilnice, având diverse ascultări: la lemne, la seră, la trapeză şi altele.
          Ca de fiecare dată, am muncit cu mult drag şi spor, gândindu-ne că facem şi noi ceva, atât cât ne stă în putinţă pentru aceste suflete iubite de Dumnezeu, ce s-au depărtat de lume, închinându-şi viaţa Aceluia ce a zidit-o.
          O bucurie în plus a fost faptul că de această dată ni s-au alăturat şi fraţii de la A.S.C.O.R. Bacău, care au venit în număr de cinci şi au lucrat împreună cu noi.
          Ziua munceam iar noaptea participam la frumoasele şi înălţătoarele slujbe, unde ne odihneam şi ne întăream sufleteşte şi trupeşte.
          Momentul central, ca de fiecare dată l-a constituit întâlnirea cu iubitul nostru părinte Iustin Pârvu. Cu dragoste ne-a primit, ne-a binecuvântat şi ne-a vorbit, împărtăşindu-ne şi nouă din harul său. Stând în genunchi înaintea lui şi privindu-i chipul simţeai că ai înainte un om ceresc, un om sfinţit, în prezenţa căruia îţi vezi adevărata stare a sufletului tău şi realizezi cât de departe eşti de asemănarea cu Dumnezeu spre care suntem toţi chemaţi.
          Suntem recunoscători bunului Dumnezeu pentru binecuvântarea de a-l întâlni pe acest mare părinte şi ne rugăm să-i dăruiască multă sănătate şi putere pentru a ne bucura de sfaturile şi rugăciunile sfinţiei lui şi în continuare, pentru că avem nevoie în aceste vremuri grele de asemenea povăţuitori care să ne ajute şi să ne întărească pe noi cei slabi.
          Aceste zile au fost binefăcătoare pentru noi şi cu sufletele împăcate şi mai întăriţi ne-am despărţit de maici şi de mănăstire cu promisiunea că vom reveni curând.
          Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru toate câte frumos le rânduieşte pentru noi toţi şi deşi suntem nevrednici, El totuşi ne copleşeşte cu iubirea Lui.
          Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

 
Conferinta: Despre vederea lui Dumnezeu
Activitati - Conferinte

A.S.C.O.R. filiala Suceava, vă invită să luaţi parte la conferința cu tema "Despre vederea lui Dumnezeu " susținută de: Preot Dr. Constantin Coman, Profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă "Patriarhul Justinian", Universitatea Bucureşti. Conferinta va avea loc Luni, 8 aprilie 2013, orele 18:00, la Sala Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, str. Vasile Bumbac, nr. 14 . Vă așteptăm!


Citeşte mai mult... [Conferinta: Despre vederea lui Dumnezeu]
 
Conferinta: Studentii pot marturisi adevarul
Activitati - Conferinte

               ASCOR Suceava va invita marti, 26 martie ora 18, la Sala Auditorium(corpul F) din incinta campusului universitar pentru a lua parte la conferinta “ Studentii pot marturisii Adevarul- 20 de ani de la infintarea ASCOR Suceava” sustinuta de Prostos. Teofan Popescu si Ierom. Dosoftei Dijmarescu de la Manastirea Putna(fosti presedinti ai ASCOR Bucuresti in anii`90). In cadrul evenimentului va avea loc un recital de cantari pascale sustinut de elevii Seminarului Teologic din Suceava precum si o scurta piesa de teatru.  Va asteptam cu drag!

Citeşte mai mult... [Conferinta: Studentii pot marturisi adevarul]
 
Schimbare Conducere la A.S.C.O.R. Suceava
Activitati - Comunicate de presa

Dorim sa va aducem la cunostinta faptul ca in data de 03.03.2013, in urma alegerilor generale desfasurate in cadrul asociatiei, s-a schimbat conducerea A.S.C.O.R. (Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani), filiala Suceava.

La alegeri au participat toti membrii asociatiei , care prin vot secret au ales noi membrii ai Comitetului de Coordonare, in frunte cu studentul Gabriel Musteata, de la Facultatea de Stiinte ale Educatiei, anul ll, desemnat presedinte pentru un mandat de 2 ani de zile. De asemenea, mentionam ca la alegeri au fost prezenti parintele Dragos Buta, consilier cultural al Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor si parinte indrumator al asociatiei, studenti ai Universitatilor din Iasi si Bacau, membrii ai filialelor respective, precum si un fost presedinte al A.S.C.O.R. Suceava, in perioada 2000-2002.

Anul acesta, in luna martie se implinesc 20 de ani de activitate A.S.C.O.R. in cadrul Universitatii “Stefan cel Mare” din Suceava.

Doamne ajuta!

 

 
Șiragul de metanii (metanierul)
Activitati - Comunicate de presa

Odată, un monah a făcut noduri pe o sfoară, pe care a folosit-o pentru a-şi îndeplini canonul zilnic de rugăciuni. Dar efortul bietului călugăr era în zadar. Diavolul nu înceta să-i desfacă nodurile din sfoară. A apărut însă un înger care l-a învăţat să facă nodurile sub formă de cruci suprapuse, iar pe acestea, diavolul nu le-a mai putut desface. Metaniile sau metanierul îşi au originea în vremuri îndepărtate şi, probabil, puţini dintre cei care le poartă astăzi s-au întrebat, vreodată, la ce folosesc şi care este adevărata lor întrebuinţare.

 

Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu termenul sau confundă metaniile cu mătăniile (îngenunchere şi înclinare a corpului până la pământ, în semn de veneraţie şi de pocăinţă), trebuie spus că metanierul este un şirag format din mai multe noduri, confecţionate, de regulă, din lână. Ele folosesc pentru a ajuta la concentrarea la rugăciune şi la numărarea rugăciunilor rostite sau mătăniilor făcute.

 

Citeşte mai mult... [Șiragul de metanii (metanierul)]
 


Pagina 6 din 20