Cuvânt al Sf. Ioan Gură de Aur către toţi cei ce voiesc a citi din Sfintele Cărţi
Activitati - Comunicate de presa

„Când vei sta tu la citirea dumnezeeştilor cuvinte, mai întâi să te rogi la Dumnezeu ca să-ţi deschidă ochii inimii. Că nu numai să citeşti cele scrise, ci ca să le şi faci; ca nu spre osândă să citeşti cuvintele şi vieţile Sfinţilor. Şi iarăşi când vei citi, cu multă sârguinţă să citeşti cuvintele cu dinadinsul şi cu toată inima şi să nu te grăbeşti numai a întoarce filele. De-ţi este ţie cu trebuinţă, nu te lenevi, ci de două ori şi de trei ori să citeşti cuvintele şi chiar de mai multe ori, ca să înţelegi puterea lor. Iar când vei voi să citeşti sau să asculţi pe altul ce citeşte, apoi să te rogi lui Dumnezeu aşa:

"Doamne, Iisuse Hristoase, deschide-mi mie ochii inimii, ca sa ascult cuvantul Tau si sa-l inteleg pe el si sa fac voia Ta, ca strain sunt eu pe pamant. Sa nu ascunzi de mine poruncile Tale, ci sa-mi descoperi ochii, ca sa vad minunile din Legea Ta. Arata-mi mie cele nearatate si cele ascunse ale intelepciunii Tale. Spre Tine nadajduiesc, Dumnezeul meu, ca sa-mi luminezi mintea si gandul cu lumina intelegerii Tale, ca nu numai sa citesc cele scrise, ci sa le si implinesc. Ca nu spre osanda sa citesc vietile si cuvintele Sfintilor, ci spre innoire si luminare, spre sfintire, spre mantuirea sufletului si spre mostenirea vietii vesnice. Ca tu esti luminarea celor ce zac intru intuneric si de la Tine este toata darea cea buna si tot darul cel desavarsit. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. Amin ".”

 
La multi ani intru Hristos ASCOR!
Activitati - Comunicate de presa

ziua+ascor+A3+COLOR2.jpg

 
Cum să învăţăm în sesiune?
Activitati - Comunicate de presa

Cum să învăţăm în sesiune?În viața de student o perioadă importantă este sesiunea, moment în care are loc evaluarea a ceea ce am învățat în timpul unui semestru, sau învățarea în câteva zile a câteva zeci sau sute de pagini dintr-o materie ce nu prea ne e cunoscută. Oricum ar fi, momentele premergătoare susținerii examenului sunt pline de emoții, stres, oboseală, și așteptare... o continuă așteptare de a ajunge la examen pregătiți, de a finaliza examenele, de a afla plini de emoție rezultatele... Iar când totul se termină cu bine răsuflăm ușurați că am trecut și de acest hop.

Sesiunea este o evaluare pe care ar fi bine să nu o privim speriați, ca pe un munte greu de trecut, ci ca pe o excursie interesantă în care, cu puțin ajutor, și cu bagajul bine pregătit pentru drum să o parcurgem cu bucuria unui explorator.

Schematic, primii pași ai excursiei corespund pregătirii examenului, când ne înarmăm cu Timp, Rugăciune, Liniște, Curiozitate și Bucurie. Acestea sunt principalele lucruri pe care trebuie să ni le însușim încă de la început, iar apoi, puși în fața materialelor de studiu să găsim cea mai bună metodă de a învăța potrivită personalității fiecăruia.

Printre metodele de învățare cele mai cunoscute, se numără și cele care vor fi prezentate în continuare:

Citeşte mai mult... [Cum să învăţăm în sesiune?]
 
Căsătoria, între lege și duh
Activitati - Conferinte

Parohia Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena Zamca vă invită să luaţi parte la conferința cu tema "Căsătoria, între lege și duh" susținută de: Părintele Nicolae Tănase. Conferinta va avea loc marți, 18 iunie 2013, ora 18:00, la Sala Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, str. Vasile Bumbac, nr. 14 . Vă așteptăm!


Citeşte mai mult... [Căsătoria, între lege și duh]
 
Tabăra Naţională Studenţească "Pr. Teofil Părăian" la Mânăstirea Oaşa, judeţul Alba.
Activitati - Pelerinaje si Drumetii

A.S.C.O.R., filialele Timişoara, Oradea, Alba-Iulia, Craiova, Liga Studenţilor din Timişoara, Cluj şi Oradea, Asociaţia ProTinereţe Alba, Organizaţia Tinerilor din Sibiu, Biserica Sf. Silvestru din Bucureşti şi Fundaţia Pr. Galeriu vă invită în perioada 19 - 28 iulie în Tabăra Naţională Studenţească "Pr. Teofil Părăian" la Mânăstirea Oaşa, judeţul Alba.

Citeşte mai mult... [Tabăra Naţională Studenţească "Pr. Teofil Părăian" la Mânăstirea Oaşa, judeţul Alba.]
 


Pagina 4 din 20