AM PLECAT SA COLINDAM…
Activitati - Filantropie

Totul a început cu "Mâine mergem cu Pr. Ioan și grupul lui de colindători la spital" și a continuat cu întâlnirea în holul principal al spitalului.

De obicei la repetitii eram in jur de zece - cincisprezece persoane dar în acea după-amiază de duminică ne-am adunat în jurul părintelui peste treizeci de suflete dornice să vestească Nașterea Domnului la cei care suferinta le-a gonit zâmbetul de pe buze. Mirosul specific al medicamentelor, singurătatea, liniștea și în unele saloane chiar întunericul, construiau o atmosfera rece, stinghera .

Spitalul era în ritmul lui normal până să pătrundem noi, grupul de colindători în fruntea căruia pr. Ioan dădea tonul unei noi colinde. Totul s-a îmbrăcat în spiritul sărbătorilor, oamenii au început să devină curioși, ieșeau pe hol și ascultau cu lacrimi în ochi colindele care nu mai erau cântate de noi, ci izvorau din sufletul nostru unde sălășluia Altcineva.

Copilașii împărțeau mandarine, eugenii, reviste și acatiste alături de noi și chiar dacă spre final erau obosiți, zâmbetul lor devenea tot mai larg.

Când treceam pe lângă saloanele din care ne zâmbeau copilașii a caror mame ne ascultau cu emoție vestirea apropierii primului Craciun al copiilor lor, ne simțeam tot mai aproape de Nașterea din Betleem. Și asa dupa 2 ore de colindat am observat că afară timpul parcă trecuse brusc și se întunecase. Ne-am uitat la ceas și am observat că este timpul despartirii.

Fiecare a plecat spre ascultarea sa, conștienți că acesta a fost doar începutul și că "anotimpul colindelor "abia de acum începe.


 
1 Decembrie- Ziua noastră a românilor
Activitati - Comunicate de presa

De Ziua Naţională a României, A.S.C.O.R. Suceava s-a alăturat Campaniei “De 1 Decembrie zâmbeşte!” , campanie desfăşurată în peste 15 oraşe din ţară.

Scopul acţiunii a fost de a redă cetăţenilor suceveni încrederea, mândria, bucuria de a fi români şi de a le reaminti despre importanța Unirii şi sacrificiile făcute de compatrioţi, în decursul istoriei pentru a ne ţine uniţi şi puternici . Înarmaţi cu steaguri tricolore, camere de fotografiat profesioniste şi mult entuziasm, noi, membri A.S.C.O.R. i-am întâmpinat pe suceveni în parcul central pentru a celebra aşa cum se cuvine Ziua Naţională a României: cu multe zâmbete, steaguri tricolore şi bucuria înfăptuirii Marii Uniri. Timp de 3 ore i-am fotografiat pe patrioţii suceveni ţinând tricolorul în braţe, transmiţând mândria, bucuria şi onoarea de a fi urmaşii unor mari eroi.

Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru această zi minunată în care am sărbătorit Unirea României Mari şi Îl rugăm să-i pomenească în Împărăţia Să pe toţi cei ce au contribuit la această, iar pe noi românii de astăzi să ne unească prin harul Sau, să fim un popor demn, puternic, credincios şi vrednic de strămoşii lui.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate! 
Consfatuiri A.S.C.O.R. 22 Noiembrie 2013
Activitati - Comunicate de presa

 
Actualitatea martirajului în lumea contemporană
Activitati - Conferinte

A.S.C.O.R. Suceava vă invită la conferința: "ACTUALITATEA MARTIRAJULUI ÎN LUMEA CONTEMPORANĂ" susținută de: Pr. Dr. Mihai VALICĂ (profesor asociat la Facultatea de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae și la Facultatea de Medicină Gr.T. Popa din Iași,doctorat la Universitatea „Albert Ludwig “ din Freiburg,Germania) și de Monahul Valerian din comuna Corod, județul Galați (fost deținut al închisorilor comuniste).

Conferința va avea loc Marți,19 noiembrie,ora 18:00 în Sala Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, str. Vasile Bumbac, nr. 14.

Citeşte mai mult... [Actualitatea martirajului în lumea contemporană]
 
Despre mântuire într-o lume secularizată
Activitati - Conferinte

A.S.C.O.R. Suceava vă invită la conferința: "Despre mântuire într-o lume secularizată" susținută de: Arhim. Ambrozie Iurasov (Măn. Ivanovo - Rusia).

Conferința va avea loc Joi,28 noiembrie,ora 18:00 în Sala Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, str. Vasile Bumbac, nr. 14.

Citeşte mai mult... [Despre mântuire într-o lume secularizată]
 


Pagina 3 din 20